Coronavirus in Parijs

Meest recente update: 06 juli 2020

JAAA we mogen weer naar Parijs reizen!! Dat is natuurlijk fantastisch nieuws! ๐ŸŽ‰๐Ÿ˜Š Maar, waar moet je rekening mee houden als je naar Parijs reist nu? Ik laat het je hier weten ๐Ÿ™‚ En heb je vragen? Twijfel niet om een berichtje achter te laten in de comments of op mijn Instagram of Facebook pagina.

Waar wil je meer over weten? ๐Ÿ‘‡

Waar moet ik rekening mee houden in de metro van Parijs?
Kan ik weer een terrasje pakken in Parijs?
Zijn campings en hotels weer geopend?
Moet ik een mondkapje dragen in Parijs?
Is het verplicht om van tevoren tickets te reserveren?
Wat is er in Parijs te doen als ik liever lekker buiten blijf?
Plan nu alvast je tripje naar Parijs
Corona updates en vragen

Kan ik weer een terrasje pakken in Parijs?

Jazeker! Een terrasje pakken in Parijs is een van de fijnste dingen die er is ๐Ÿ˜Š Dat mag gelukkig ook weer! En het leuke is: er zijn juist meer terrassen in Parijs na de Corona lockdown dan daarvoor ๐Ÿ˜œ Zie bijvoorbeeld deze story die we laatst op ons Instagram account plaatsten ๐Ÿ‘‡

Zijn campings en hotels weer geopend?

Ja. Alle campings, B&B’s en hotels zijn weer geopend! ๐Ÿ™‚
Je kunt dus weer gaan boeken.

Moet ik een mondkapje dragen in Parijs?

Ja, in musea en andere publieke plekken (denk aan OV) wordt het dragen van een mondkapje verplicht. Dit mag een zelfgemaakt mondkapje zijn. Je hoeft er dus niet speciaal eentje te kopen en je kunt hem helemaal afstemmen op je kleding ๐Ÿ˜œOok zijn ze verkrijgbaar bij supermarkten, apotheken, tabakswinkels รฉn in veel modewinkels ๐Ÿ™‚

Ook in de Thalys is het dragen van een mondkapje verplicht.

Is het verplicht om van tevoren tickets te reserveren?

Langzaamaan gaan alle bezienswaardigheden en musea weer open ๐Ÿ˜Š Maar om de drukte zo veel mogelijk te beperken en om er voor te zorgen dat jij niet met honderden mensen in de rij staat, ben je verplicht om je ticket van tevoren te reserveren.

Hierbij heb je een overzicht met bezienswaardigheden en musea die weer open gaan en een linkje naar waar je de tickets kunt boeken:

Rust in Parijs vanwege het Coronavirus

Is het veilig om naar Parijs te gaan?

Hou je aan de adviezen van de overheid: handen wassen, geen handen schudden (of ander fysiek contact), hou 1,5 meter afstand en draag een mondkapje waar dat van je wordt gevraagd. Als je je aan deze regels houdt (in combinatie met een goede leefstijl: genoeg slaap, gezond eten, voldoende bewegen) dan is het veilig genoeg om naar Parijs te reizen ๐Ÿ˜Š
In Frankrijk geldt trouwens de regel om 1 meter afstand te houden in plaats van 1.5 meter.

Een uitgestorven Rue de Rivoli in Parijs door het Coronavirus

Waar moet ik rekening mee houden in de metro van Parijs?

Alle metrolijnen rijden weer zoals ze voor de Corona crisis reden. Dus dat is goed nieuws ๐Ÿ˜ŠIn de metro van Parijs is het dragen van een mondkapje verplicht.
Verder wordt er van je gevraagd 1 meter afstand te houden. Bepaalde stoelen zijn – net als in Nederland – afgeplakt zodat het duidelijk is dat je daar geen plaats kunt nemen.
Op veel plekken in het OV is gratis handgel beschikbaar ๐Ÿ™‚

Wat is er in Parijs te doen als ik liever lekker buiten blijf?

Misschien heb je geen zin om drukke gebouwen binnen te gaan en blijf je lekker buiten. Geen probleem, want er is ALTIJD genoeg te doen in Parijs! ๐Ÿ˜ Laat je bijvoorbeeld verwonderen door de Village Royale die op dit moment volledig bedekt is met roze paraplu’s! Ontdek Rue Crรฉmieux, Cour du Commerce Saint-Andrรฉ, het zinkende huis, de tuinen van het Paleis van Versailles of ga op zoek naar de mooiste plekjes om een foto te nemen met de Eiffeltoren! ร‰รฉn voordeel: het was nog nooit zo makkelijk om mooie foto’s te nemen zonder te veel andere toeristen op de achtergrond ๐Ÿ˜‹

Village Royale

Plan nu alvast je tripje naar Parijs

Het is een grote aanrader om je tripje naar Parijs op tijd te boeken. Waarom? Omdat tickets voor de Thalys nu goedkoop zijn! ๐Ÿ˜ Normaal gesproken boek je de goedkoopste tickets voor de Thalys als je 4 maanden van tevoren boekt. Nu kun je volgende maand al voor het goedkoopste tarief naar Parijs reizen. IDEAAL! Tickets voor de Thalys kun je hier boeken.

Corona updates en vragen

Ik blijf jullie zo goed als ik kan op de hoogte houden van het Coronavirus in Parijs. Ik zal mijn updates zo veel mogelijk hier delen, maar ik schakel iets sneller op social media (met name via mijn Instagram account). Hou het dus goed in de gaten als je een tripje naar Parijs hebt gepland of graag op de hoogte wil blijven ๐Ÿ™‚ Mocht je vragen hebben, laat het dan zeker weten!

Geen rijen bij de Eiffeltoren! ๐Ÿ˜Š

Regels tijdens de lock-down (oud!!!)

De Fransen kregen een aantal regels mee tijdens de lock-down. Ik dacht dat je het misschien interessant vindt om te lezen. Daarom laat ik het voorlopig even staan. Maar dit geldt nu dus niet meer!

  1. Voor elke trip buitenshuis moeten de Fransen een formulier invullen. Deze is hier te vinden (maar staat ook op de website van de overheid). Dat is belangrijk om te doen, want bij het overtreden van de regels kunnen boetes van โ‚ฌ38 tot โ‚ฌ135 gegeven worden.
  2. Je mag maar 1 keer per dag uit huis. Alleen voor essentiรซle doeleinden: werk, boodschappen, verzorgen van zieke familieleden, uitlaten van hond. Maar dit mag maximaal 1 km van je verblijfplaats vandaan en maximaal 30 minuten.
  3. Er is voorlopig nog geen avondklok (in Parijs, in andere steden wel).
  4. Sinds 4 april worden de Fransen aangeraden om buitenshuis gezichtsmaskers of andere bedekkingen van neus en mond te dragen.
  5. Volledige gezinnen mogen niet samen het huis uit. Er mag maximaal 1 ouder met 2 kinderen op stap zijn.
  6. Fietsen mag niet meer gedaan worden als sportieve activiteit. Het mag alleen nog als vervoersmiddel worden gebruikt.
  7. Sinds 8 april mag je niet meer buiten sporten tussen 10 uur ’s ochtends en 19 uur.