Corona in Parijs

Eline Door Eline

YESS! We kunnen weer naar Parijs reizen! ๐Ÿ˜ Er zijn geen reisbeperkingen meer. Wil of ga je op korte termijn naar Parijs? Hier laat ik je weten waar je rekening mee moet houden ๐Ÿ™‚

De maatregelen veranderen elke keer waardoor het bijhouden van dit blog bericht soms lastig is. Op onze Instagram pagina updaten we regelmatig nieuws over maatregelen en versoepelingen ๐Ÿ˜Š Ook kun je via ons Instagram account vragen stellen.

Tip: als je naar Parijs wil, wacht dan niet te lang met het boeken van je Thalys tickets. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper. Check hier de prijzen.

Tip 2: De wachtrijen nemen ook weer toe, dus boek alvast je tickets voor bezienswaardigheden van tevoren. Daarmee voorkom je de wachtrij en loop je zo door.

Tip 3: om geld en tijd te besparen kun je ook de Parijs City Card aanschaffen. Hiermee heb je toegang tot de meest populaire bezienswaardigheden en musea in Parijs ๐Ÿ˜ŠHier vind je daar meer info over.

Waar wil je meer over weten? ๐Ÿ‘‡

Corona regels Parijs
Kan ik weer een terrasje pakken in Parijs?
Moet ik een mondkapje dragen in Parijs?
Is het verplicht om van tevoren tickets te reserveren?
Thalys tickets en bezoek aan Parijs plannen
Wat is er in Parijs te doen als ik liever lekker buiten blijf?
Corona updates en vragen

In de Marais
Place des Vosges

Corona paspoort

Je hebt in Frankrijk bij het binnenreizen een coronapaspoort nodig (of negatieve PCR test). Dus daar wordt niet naar gevraagd bij restaurants en bezienswaardigheden etc. Als je eenmaal het land binnen bent heb je nergens meer last van. Ook hoef je nergens meer een mondkapje te dragen ๐Ÿ˜Š Iedereen kan dan dus weer gebruik maken van de horeca en bezienswaardigheden en musea bezoeken ๐ŸŽ‰๐Ÿ™‚ Als jij met de auto reist is de kans dat je wordt gecontroleerd minimaal (ik heb het nog niet meegemaakt of gehoord).

Wordt je corona paspoort of negatieve PCR test gecontroleerd als je met de Thalys reist?

Je hebt als je met de Thalys reist wel echt een coronapaspoort of negatieve PCR test nodig. Ook moet je in de Thalys nog een mondkapje dragen.

We krijgen vaak de vraag of je gecontroleerd wordt. Dat weten we niet zeker. Je wordt misschien niet gecontroleerd, maar dat kunnen we natuurlijk niet garanderen. Het staat in de voorwaarden van de Thalys dus het is aan te raden een coronapaspoort of negatieve PCR test bij je te hebben. Je kunt ook gecontroleerd worden zodra je Parijs binnenkomt.

Heb je een corona paspoort of negatieve PCR test nodig als je Frankrijk binnen reist?

Ja, officieel wel. Als je met de auto reist is de controle echter minimaal/niet aanwezig (Zie het kopje hierboven).
Een corona paspoort krijg je door:
– een vaccinatiebewijs (niet ouder dan 9 maanden)
– een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden)
– een negatieve test (niet ouder dan 24 uur).

Heb je ook een coronapaspoort of negatieve PCR test nodig als je Nederland binnen reist?

Nee, de Nederlandse overheid eist geen coronapaspoort of negatieve PCR test meer bij binnenkomst. Voor je terugreis hoef je dit dus niet te hebben. Je mag immers Nederlands grondgebied betreden zonder Covid-certificaat.

Kan ik ook met een antigeen test naar Parijs?

Heel eerlijk, ik weet het niet precies. Als je een QR code krijgt met een antigeen test is het goed, anders moet je een PCR test doen.

Waar kun je een PCR- test doen in Parijs?

Als je je wil laten testen kan dat bij de apotheken in Parijs. Dit noemen ze in Frankrijk een pharmacie (zie de foto hieronder). Deze apotheken vind je bijna letterlijk op elke hoek in Parijs. Je hebt hier geen afspraak voor nodig. De PCR/Antigeen-testen zijn helaas niet meer gratis voor toeristen in Parijs. In Parijs kost een PCR-test โ‚ฌ49 een Antigeen-test โ‚ฌ29 bij niet-commerciรซle testcentra.
Je negatieve uitslag is 48 uur geldig, daarna moet je je opnieuw laten testen.

pharmacie_parijs_corona_pcr_test_paspoort
Pharmacie in Parijs

Kan ik weer een terrasje pakken in Parijs?

Jazeker! Een terrasje pakken in Parijs is een van de fijnste dingen die er is ๐Ÿ˜Š Dat mag gelukkig ook weer! En het leuke is: er zijn juist meer terrassen in Parijs na de Corona lockdown dan daarvoor ๐Ÿ˜œ Zie bijvoorbeeld deze story die we laatst op ons Instagram account plaatsten ๐Ÿ‘‡

corona in parijs
corona in parijs
Geen rijen bij de Eiffeltoren! ๐Ÿ˜Š

Moet ik een mondkapje dragen in Parijs?

Op straat, in het OV of in de bezienswaardigheden/musea hoef je geen mondkapje meer te dragen ๐ŸŽ‰
Ook in de Thalys hoeft het niet meer.

Op de Eiffeltoren
In Jardin du Palais Royal

Is het verplicht om van tevoren tickets te reserveren?

Bezienswaardigheden en musea zijn eigenlijk allemaal weer open, dus dat is heel fijn ๐Ÿ˜Š Maar om de drukte zo veel mogelijk te beperken en om er voor te zorgen dat jij niet met honderden mensen in de rij staat, is het sterk aan te raden je tickets van tevoren te reserveren. Ook mogen er vaak maar een maximaal aantal bezoekers naar binnen, dus dan is het fijn om alvast een ticket te hebben.

Hierbij heb je een overzicht met bezienswaardigheden en musea die weer open gaan en een linkje naar waar je de tickets kunt boeken:

– Hop on hop off bus Boek hier tickets
– Arc de Triomphe Boek hier tickets.
– De Eiffeltoren Boek hier tickets
– Dierentuin van Parijs: Boek hier tickets.
– Boottocht over de Seine, erg leuk en corona proof!!! ๐Ÿ˜Š Boek hier tickets.
– Musรฉe dโ€™Orsay Boek hier tickets.
– Paleis van Versailles (en de prachtige tuinen ๐Ÿ๐Ÿ™‚) Boek hier je tickets.
– Museum du quai Branly – Jacques Chirac Boek hier je ticket;
– Centre Pompidou ๐Ÿ™๐Ÿผ Boek hier tickets.
– Het Louvre; Boek hier tickets en wees er snel bij, want is snel uitverkocht!

– Panthรฉon: Boek hier tickets
– Musรฉe Rodin: Boek hier tickets
– Sainte Chapelle: Boek hier tickets
– Opรฉra Garnier: Boek hier tickets

– En ook: Le Grand Rex Studio’s achter de schermen in deze gave bioscoop: Boek hier tickets!
– Disneyland Parijs Boek hier tickets.
– Moulin Rouge Boek hier tickets.

– Compleet overzicht van alle bezienswaardigheden en musea in Parijs: zie hier.

Thalys tickets en bezoek aan Parijs plannen

Het is een grote aanrader om je tripje naar Parijs op tijd te boeken. Waarom? Omdat tickets voor de Thalys goedkoper zijn als je verder vooruit boekt! ๐Ÿ˜ Normaal gesproken boek je de goedkoopste tickets voor de Thalys als je 4 maanden van tevoren boekt. Door de maatregelen omtrent Corona kun je op kortere termijn al voor het goedkoopste tarief naar Parijs reizen. IDEAAL! Tickets voor de Thalys kun je bij NS international hier boeken.

Nu twijfel je misschien om een ticket te boeken omdat het niet duidelijk is wat er allemaal gaat gebeuren, maar wees gerust. De NS international (biedt de Thalys tickets aan) heeft daar natuurlijk over na gedacht ๐Ÿ˜

Ik had tickets voor de Thalys in maart 2020. Toen waren de Corona maatregelen ineens heel streng en ging Frankrijk in een lock-down. Ik kreeg mijn tickets via NS international gewoon terug. Het is gewoon goed geregeld dus je kunt met een gerust hart je tickets boeken ๐Ÿ˜Š

corona regels parijs
Een uitgestorven Rue de Rivoli in Parijs door het Corona virus
corona regels parijs
Rust in Parijs vanwege het Corona virus

Wat is er in Parijs te doen als ik liever lekker buiten blijf?

Misschien heb je geen zin om drukke gebouwen binnen te gaan en blijf je lekker buiten. Geen probleem, want er is ALTIJD genoeg te doen in Parijs! ๐Ÿ˜ Ontdek Rue Crรฉmieux, Cour du Commerce Saint-Andrรฉ, het zinkende huis, de tuinen van het Paleis van Versailles of ga op zoek naar de mooiste plekjes om een foto te nemen met de Eiffeltoren! ร‰รฉn voordeel: het was nog nooit zo makkelijk om mooie foto’s te nemen zonder te veel andere toeristen op de achtergrond ๐Ÿ˜‹

Village Royale
Reacties
  1. Ahh, dankjewel voor de info Eline. Ik las op je site dat je ook een ticket in de Thalys kunt kopen. Doe ik dat eerst en dan zie ik wat het beste is voor ons. Fijne dag โ˜€๏ธ

  2. Bonjour,
    Wat een duidelijke en bruikbare info op je site. Heel fijn! Toch nog even een vraagje. Op 19 juli as gaan mijn dochter van 16 en ik een week naar Parijs met de Thalys. Super veel zin in! Wat is nu een handige ticket voor de metro deze dagen?

    Groetjes van Paula

    • Hoi Paula,

      Dankjewel voor je bericht en je lieve compliment! Super leuk dat jullie naar Parijs gaan! Welk ticket jullie het beste kunnen kopen hangt heel erg af van hoe vaak je van plan bent te reizen met de metro. Ga je maar af en toe met de metro? Dan raad ik aan om losse t-tickets te kopen (eventueel met Navigo Easy pas).

      Gaan jullie de hele dag door de metro gebruiken? Dan is een dagpas wel handig (zone 1 t/m 3 als jullie hotel in het centrum is. Je kunt dan een Mobilis pass of een Paris visite travel pass kopen. Bij de Paris visite travel krijg je ook wat korting op bezienswaardigheden. Ik raad je aan in dit artikel over de metro even verder te lezen, daar leggen we het uitgebreid uit ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  3. Top!

    Ja, wij moeten een reistest van niet ouder dan 72 uur voorleggen. We hebben hier al een afspraak voor op woensdagavond 23 juni, dus donderdag mogen we die ophalen. Check!

    Bedankt voor de info alvast ๐Ÿ™‚

  4. Hoi!

    Wat leuk, zoโ€™n blog! Met al die onduidelijkheid wel een verademing.
    Wij zouden binnen enkele weken naar Village Nature gaan ( Centerparcs) en van daar uit 2 dagen Disneyland doen. We komen vanuit Belgiรซ. Ik hoop zo dat Parijs tegen 25 juni oranje is en niet langer rood.
    Heb je nog tips/ duidelijke to doโ€™s voor ons gezinnetje? Wij reizen met 2 dames van 7 en 4 en de Peter van de oudste gaat ook mee.
    3 volwassenen dus.

    Alvast bedankt!

    Groetjes !

    Lore

    • Hoi Lore,

      Dankjewel voor je lieve complimentje en wat leuk dat jullie een paar dagen Disneyland op de planning hebben staan met jullie gezinnetje ๐Ÿ™‚
      Ik hoop ook voor jullie dat Parijs tegen die tijd niet meer code rood is.

      Waar je even op moet letten is dat jullie een bewijs van vaccinatie nodig hebben รณf een negatieve test (waar je naam op staat) om de grens over te komen naar Frankrijk. Ik weet niet precies hoe het zit in Belgiรซ, maar in Nederland staat je naam niet op de gratis testen die door de overheid worden gefaciliteerd. Hierdoor moet je alsnog een commerciรซle test doen om te kunnen bewijzen dat je negatief test op Corona. Wel is er een plan vanuit de overheid om dit voor de zomervakanties gratis te maken. Maargoed, ik weet dus niet hoe het zit in Belgiรซ. Dat zou je dus even moeten checken.

      Verder vind je hier alle regels en maatregelen in Disneyland zelf. Dit kun je in de gaten houden voordat je gaat.

      En voorderest: gewoon lekker GENIETEN! ๐Ÿ˜ En hou ons Instagram account in de gaten, daar delen we ook vaak actuele updates omtrent Corona.

  5. Hi! Ik zie dat je al een tijdje geen updates gedaan hebt, zijn de boven genoemde regels etc nog van toepassing of zijn die inmiddels gedateerd? ๐Ÿ™‚

    • Hi Catelijne,

      De regels zoals ze hier staan gelden niet allemaal meer. Het verandert zo vaak dat het bijhouden een beetje ingewikkeld is haha.
      Maar we delen wรฉl actuele updates op ons Instagram account. Dus als je van plan bent om binnenkort naar Parijs te gaan is het misschien handig om ons daar te volgen. Merel geeft regelmatig updates ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  6. Hi , ik zou naar parijs willen gaan met de auto , moet ik nog iets teweten komen . Mssn nieuwe regels bij de grens ect,

    • Hi Catia,
      Dankjewel voor je berichtje. Super leuk dat je naar Parijs wil gaan ๐Ÿ™‚
      Ik reis zelf met de Thalys dus ik zou eigenlijk niet weten of er bepaalde controles bij de grens zijn.
      Ik weet niet of je uit Nederland of Belgiรซ komt, maar als Nederlander mag je Belgiรซ niet als bestemming hebben als je uit een ‘risicogebied’ komt. Nu is dat geloof ik Noord- en Zuid-Holland. Maar check even de regels van de overheden.
      Als je naar Parijs gaat maakt dat natuurlijk helemaal niet uit, want dan heb je Belgiรซ niet als bestemming. Je rijdt er gewoon doorheen ๐Ÿ™‚
      Ik verwacht geen gekke dingen, maar check altijd even de websites van de overheden.

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  7. Hallo
    Jaarlijk vieren we onze huwelijksverjaardag in Parijs
    Dit jaar is dit ondertussen onze 40e en ondanks corona willen we dit jaar dat ook in Parijs vieren.
    Wat niet duidelijk is of je op de fiets ook een mondmasker moet dragen.
    Ons etentje is in au boeuf couronnรฉ.. Een aanrader
    Alvast bedankt

    • Hi Ronny,

      Dankjewel voor je bericht. Wat leuk dat jullie je huwelijksdag altijd in Parijs vieren!!
      Op de fiets hoef je geen mondkapje te dragen ๐Ÿ™‚
      En bedankt voor de tip van Boeuf Couronnรฉ, ik ga het eens proberen! ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  8. Ik ben nu in Parijs, vanaf vandaag zijn mondkapjes buiten in drukke straten weer verplicht, net als in parken, de oevers van de Seine etc.

    • Hoi Janet,

      Klopt inderdaad, dankjewel voor je berichtje! We hebben nu ook even een kaartje toegevoegd aan dit artikel waar precies te zien is waar het wel en niet verplicht is.
      Veel plezier nog in Parijs! ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  9. Hoi Eline,

    Ook wij gezin met drie kinderen van 12, 15 en 17, hebben Parijs net bezocht. Het was erg leuk, relatief rustig. We hebben zoveel mogelijk buiten gedaan. Dat is ook genieten. Prachtig weer gehad. Je kunt je best goed aan de afstandsregels houden, zelfs in de metro (buiten de spits). Aan mondkapjes dragen ben je zo gewend. Niet iedereen in de het ov draagt het mondkapje helemaal over neus en mond, maar soms vroegen we het gewoon iemand vriendelijk om het alsnog te doen en dat gebeurde dan altijd en als je je alsnog niet fijn voelt op een bepaalde plek, verhuis je naar een andere plek. Ruimte genoeg over het algemeen.
    De roze paraplu’s aan de village royale waren helaas weer verdwenen. Er stond een reuzenrad bij de tuinen Les Tuileries bij het Louvre. 12 euro pp en prachtig uitzicht. Je ziet dan ook heel mooi de Eiffeltoren. ’s Avonds in de zakenwijk La Dรฉfense geeft prachtig licht: fotogeniek en heel rustig omdat dan de meeste werkenden weg zijn.
    Op woensdag en donderdag kun je gratis in de tuinen van Paleis Versailles. Echt een aanrader. Je neemt de trein (RER) richting gare Rive Gauche, bij het eindstation ben je maar een paar minuten lopen van het paleis.
    Bedankt voor je blog, dat heeft ons echt geholpen!
    Groetjes, Jenny

    • Hoi Jenny,

      Dankjewel voor het delen van jullie ervaring in Parijs!!! ๐Ÿ˜ Klinkt ontzettend leuk! Leuk ook dat je deze tips deelt, wellicht hebben andere reizigers daar ook wat aan als ze dit lezen ๐Ÿ˜Š

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  10. via jouw site oa een boottocht geboekt, ging helemaal goed. Net terug uit het zeer rustige Parijs. Nergens wachtrijen! Het Louvre bezocht zonder reservering. Ging prima: 3 kassa’s open voor mij alleen. Eiffeltoren via reservering: in รฉรฉn keer doorlopen. Erg rustig op de toren. Altijd plek op de terrasjes. Daar geen mondkapje. In de gesloten ruimtes mondkapjesplicht maar ging prima. Mooi weer, bijna geen toeristen, tussen de Parijzenaren, sale en zelfs 2 dagen de enige bezoekers in ons hotelletje! Fantastische 5 dagen gehad. Bedankt voor jouw tips!

    • Hoi Karin,

      Dankjewel voor je berichtje. Wat ontzettend leuk om te horen en wat lief dat je er de tijd voor neemt om dit te delen.
      Klinkt als een droomreis!! ๐Ÿ˜

      Groetjes,
      Eline

  11. Hoi ik ga 31 juli naar Parijs 4 dagen met mijn zus. Moet je reserveren als je uiteten wilt of ergens wat wilt drinken.

    En moet je de boottocht langs de Seine ook optijd reserveren.

    Maaike

  12. Hi,

    Ik heb een vraagje over de restaurants in Parijs. Moet je reserveren om binnen te zitten of op het terras?

    • Hi Jacky,

      Binnen wel, buiten vaak niet ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  13. Hieperdepiep! Tickets zijn geboekt, hartelijk bedankt – anders had ik het niet geweten en gedaan namelijk!!

  14. Dag Eline, sjonge wat ontzettend luxe om jou als vraagbaak te hebben. Ik heb er al een aantal goede tips zojuist van opgeschreven. Toch nog een korte vraag: we plannen Parijs voor eind juli. Klopt het dat je momenteel maar tot de 2e level kan komen en dus niet tot de ‘summit’?
    Hartelijk dank! Anne

    • Hi Anne,

      Dankjewel voor je lieve berichtje. Leuk om te horen! En super leuk dat jullie naar Parijs gaan. Je hebt geluk, want vanaf half juli zijn er weer een beperkt aantal tickets om naar de top van de Eiffeltoren te gaan (the summit) ๐Ÿ˜ Maar daar moet je รฉcht voor reserveren. Ik zou daarvoor even een kijkje nemen op de officiรซle website van de Eiffeltoren. Daar worden de tickets aangeboden. Succes!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  15. Hoi Eline,

    Volgende week zijn wij (gezin met 3 pubers) in Parijs en willen met de fiets Parijs ontdekken. Heb jij een tip waar we dit het beste kunnen regelen? Dus fietsen huren met evt. een gids?

    Groetjes, Inge

    • Hi Inge,

      Super leuk! Ik raad aan een fietstour te boeken bij Bike about Tours of bij Paris by Bike (dit kan in het Nederlands) of bij Baja bikes (kan hier ook in het Nederlands).
      Je kunt zelf kijken welke je het meest aanspreekt. Ik vind ze allemaal heel leuk ๐Ÿ˜Š

      Veel plezier!!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  16. Super blog!!!
    WIj gaan maandelijks naar deze heerlijke stad, we kennen er dus wel onze weg ๐Ÿ˜‰ Maar het virus heeft ons nu al maanden vastgezet ๐Ÿ™
    Toch maar weer geboekt voor eind volgende week, in een door ons bekend en met volgens ons veilig hotel. (CitizenM)
    Zetten de auto aan de rand, huren daar een paar vรฉlibs, en zo naar Gare De Lyon, waar ons hotel ligt. We dachten op zo op de grote boulevards te begeven, vanwege de mensenmassa’s, maar dat is precies niet nodig.
    Wel zo fijn van info te krijgen van iemand die daar nu is, en op zich lijkt het wel leuk, zo kalm. Rue de Rivoli heb ik nog nooit zo gezien.
    We volgen je Blog verder op.

    • Hi Rudy,

      Dankjewel voor je berichtje. Wat leuk om te lezen!! Ik kan me voorstellen dat het virus jullie tripjes even ‘on hold’ heeft gezet, maar fijn dat het weer kan. Moet voelen als thuiskomen als jullie er weer zijn ๐Ÿ˜Š
      Bijzonder om Rue de Rivoli zo te zien hรจ. Dit is wel een foto tijdens de lock-down hoor. Ondertussen is er weer meer verkeer en meer mensen, maar alsnog is de stad rustiger dan ooit. Ik wens jullie heel veel plezier en ik waardeer het dat je m’n blog met plezier volgt.

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  17. Hi Eline! Wat een leuke en mega handige blog voor naar Parijs! Ik heb even een vraagje want ik wil wellicht eind augustus toch naar parijs gaan, maar weet jij toevallig ook of je kostenloos je Thalys reis kan annuleren mochten de (corona) omstandigheden toch niet helemaal oke zijn om te reizen?
    Super bedankt alvast en ik kijk uit naar je volgende post!

    • Hi Valerie,

      Dankjewel voor je berichtje en lieve complimentje. Wat leuk dat je er over na denkt om in augustus lekker naar Parijs te gaan! ๐Ÿ˜Š
      Ik kan me voorstellen dat je graag zou willen weten hoe het zit met je Thalys tickets, want deze hele situatie is natuurlijk een beetje onzeker ๐Ÿ˜œ Maar ik denk dat ik je wel gerust kan stellen.

      De NS international (dat is de aanbieder van de Thalys tickets) heeft daar namelijk over nagedacht ๐Ÿ˜
      Mocht je reis door Coronamaatregelen niet door kunnen gaan (of besluit je voor vertrek ineens dat je toch liever niet wil), dan kun je gratis je reis uitstellen. Dit geldt wel alleen voor tickets met het mid-flex tarief die geboekt zijn in de periode van 23-6-2020 t/m 31-8-2020.

      En ik zal je zeggen: ik had tickets voor de Thalys in maart. Toen waren de Corona maatregelen ineens heel streng en ging Frankrijk in een lock-down. Ik kreeg mijn tickets via NS international gewoon terug. Het is gewoon goed geregeld. Ik had contact met ze via een chat, maar kon ook bellen en het was binnen een paar minuutjes geregeld, dus je kunt met een gerust hart je tickets boeken ๐Ÿ˜Š Ik had zelfs non-flex tickets toen!! Was een uitzonderlijke situatie natuurlijk. Nu moet je wel echt mid-flex tickets hebben om je reis te willen kunnen uitstellen. Maar ik weet zeker dat ze je weer te hulp schieten als er sprake van een uitzonderlijke situatie is.

      Veel plezier!! ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  18. Hallo, super leuke en handige blog. Een vraagje: morgen ga ik met mijn kleindochter naar parijs voor 2 daagjes. Is het nog altijd tijdsgebonden om de metro te nemen? Is het normaal dat er feen ontbojt kan reserveer worden in het hotel? Bedankt alvast

    • Hi Alice,

      Dankjewel voor je bericht. Wat leuk dat je morgen met je kleindochter naar Parijs gaat ๐Ÿ˜Š Normaal gesproken kun je ontbijt reserveren in een hotel, maar door de Coronamaatregelen hebben veel hotels geen ontbijt in een gezamenlijke zaal. Wรฉl kan ik veel gevallen het ontbijt op de kamer besteld worden. Je zou hiervoor het beste even contact kunnen opnemen met je hotel, want dat is heel verschillend per hotel.

      Verder moet ik heel eerlijk bekennen dat ik op dit moment niet weet of het nog tijdsgebonden is. Wat ik wel weet is dat het tijdens de spits erg druk kan zijn in de metro, dus ik raad aan de metro op dit tijdstip sowieso te vermijden. Denk eraan dat mondkapjes verplicht zijn in het OV ๐Ÿ™‚

      Ik wens jullie heel veel plezier!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  19. Hallo, super leuke en handige blog. Een vraagje: morgen ga ik met mijn kleindochter naar parijs voor 2 daagjes. Is het nog altijd tijdsgebonden om de metro te nemen? Is het normaal dat er feen ontbojt kan reserveer worden in het hotel? Bedankt alvast

  20. hoi hoi,
    over 2 weken ga ik naar Parijs. Normaal gesproken zou er nu solde moeten zijn. Is dat nu ook :-)? En zijn in winkels de mondkapjes verplicht?
    Groetjes
    Yvonne

    • Hi Yvonne,

      Leuk dat je over 2 weken naar Parijs gaat! ๐Ÿ˜Š
      De uitverkoop vindt ook nu gewoon plaats hoor, dus shopse ๐Ÿ˜œ

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  21. Hey!!!
    Superleuke blog! Ik heb een vraagje ivm transport, moeten we de tickets voor transport ook online bestellen of mag dat ter plaatse? Indien het enkel online moet, op welke website kan ik dat dan doen?
    Alvast super veel bedankt!
    Groetjes Margarita

    • Hi Margarita,

      Dankjewel voor je berichtje ๐Ÿ˜Š Je kunt tickets in principe ook wel ter plaatse bestellen hoor, maar als je het prettig vindt om dat alvast van tevoren te doen kun je dat hier doen.

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  22. hoi eline,
    mijn vriend en ik gaan over ongeveer drie weken met de Thalys na Parijs en we hebben in Maisons-Laffitte een camping geboekt. Supper leuk natuurlijk alleen ben ik nog niet helemaal wijs uit met het openbaar vervoer tijdens de corona crisis in Frankrijk. Weet jij misschien of het mogelijk is om een ticket te kopen om vanuit Parijs Nord (waar de Thalys aankomt) gewoon een ticket te kunnen kopen om na onze camping door te kunnen reizen? Ik heb gekeken op de route planner en wij komen aan met d Thalys on 20:05 uur en moeten dan overstappen op de metro en daarna met de RER verder na Maisons- Laffitte. heeft u tips of weet u hoe het zit met de tickets kopen? zijn er eventueel ander dingen die ik echt moet weten wat betreft het reizen en kopen van tickets?

    alvast bedankt en ik kijk erg uit naar uw reactie.

    Met vriendelijke groet,

    Gemay Corvers

    • Hi Gemay,

      Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat jullie op een camping verblijven. Je hebt goed uitgezocht welke route je moet nemen om er te komen ๐Ÿ˜Š
      Voor deze reis kun je een ‘point-to-point’ ticket kopen. Op deze website kun je precies berekenen hoeveel dat kost. In jullie geval โ‚ฌ4,45 voor een enkeltje. Je kunt je ticket bij een automaat op Gare du Nord kopen. Ik durf niet te zeggen of dat ook al in de Thalys kan omdat dit een heel specifiek ticket is

      Ik hoop je hiermee te in ieder geval wat meer duidelijkheid gegeven te hebben ๐Ÿ™‚ Veel plezier in Parijs met je vriend!

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  23. Aaahhh super bedankt Eline๐Ÿ˜˜
    Dan geef ik dit door aan mโ€™n moeder ๐Ÿค—
    En kan ik morgen heerlijk gaan.
    Groetjes Elizabeth

    • Hoi Elizabeth, oooh je gaat morgen ook echt al haha.
      HEEEL VEEL PLEZIER! ๐Ÿ˜Š

  24. Lieve Eline,

    Mag ik nog een vraag stellen. Mijn moeder maakt zich erge zorgen als ik naar Parijs ga ivm het coronavirus. Ze vroeg mij jou te vragen of het in Parijs meer waarschijnlijk is dat je het kunt krijgen dan in Nederland?
    Zijn er meer plekken of situaties waar je erg moet opletten? Ik wil echt supergraag naar Parijs met mโ€™n vriend, maar mโ€™n moeder is doodsbang dat ik daar besmet raak. Dus sorry voor deze vraag, maar dan ik haar geruststellen en ik met plezier naar Parijs kan gaan en kan genieten.
    Groetjes Elizabeth

    • Hoi Elizabeth,

      Haha geen probleem hoor. Goed juist dat je vragen stelt. Ik kan me voorstellen dat je moeder een beetje ongerust is. Zou mijn moeder ook zijn denk ik ๐Ÿ˜‹ Weet je, je kunt overal in aanraking komen met het virus. Ook in Nederland. Als je je goed aan de regels houdt (afstand houden, geen handen schudden, handen wassen etc). dan is de kans gewoon niet zo groot. In Parijs ben je in alle bezienswaardigheden en musea ook verplicht om een mondkapje te dragen, dus dat beschermt extra. Drie tips die ik je kan meegeven zijn:
      – Ga zoveel mogelijk fietsen of lekker lopen, dan vermijd je het OV;
      – Bezoek zoveel mogelijk leuke dingen buiten zoals tuinen en leuke straatjes (zie wat voorbeelden in het artikel);
      – Neem eventueel desinfecterende handgel mee in je tas.

      Hopelijk heb ik je hiermee een beetje geholpen ๐Ÿ™‚

      Liefs,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  25. Lieve Eline,

    Bedankt voor je duidelijke antwoorden. Erg fijn en leuk ook dat je dit doet.
    Je helpt hier ook vele mensen met vragen mee, including me๐Ÿค—

    Groetjes Elizabeth

  26. Hi Eline,
    Dank je wel voor je antwoorden. Dus boten kan ik nu al boeken? En in de Eiffeltoren kunnen we weer. Wat fijn zeg! En shoppen ook.
    Maar ik hoorde dat vanaf 1 juli de voetbalstadions weer open gaan, telt dat dan niet voor de moulin rouge show? Ik kan nml niet vinden wanneer ze wel weer voorstellingen geven. En is het handig zsm al tickets voor de Thalys te bestellen?

    • Hi Elizabeth!

      Graag gedaan hoor!
      De boten kun je zeker al boeken ๐Ÿ˜Š Hier kun je tickets bestellen.
      En zeker, de Eiffeltoren is ook weer up and running! Leuk hรจ ๐Ÿ™‚

      Tickets voor de Thalys zou ik inderdaad zo snel mogelijk bestellen, want hoe eerder hoe goedkoper!
      Hier kun je tickets voor de Thalys bestellen bij NS international.

      En ja voetbalstadions is toch weer wat anders dan de Moulin Rouge. Ik denk ook dat elk bedrijf een eigen keuze maakt om wel/niet zo snel mogelijk open te gaan. Ik weet bijv. ook hun financiรซle situatie niet. Het is inderdaad erg onduidelijk wanneer ze weer open gaan, ik weet het ook niet. Even afwachten nog dus. Hopelijk heeeel snel! ๐Ÿ˜Š

      Liefs,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  27. Beste
    Dankjewel voor de duidelijke info.
    Is het verplicht om musea vooraf te reserveren? En restaurants, moet je die reserveren? (in juli)
    Alvast dank!
    Ilse

    • Hoi Ilse!

      Dankjewel voor je berichtje! ๐Ÿ˜Š Het is inderdaad verplicht om tickets voor musea en bezienswaardigheden van tevoren te reserveren. Op die manier kunnen ze de drukte inschatten en beperken.
      Hier heb je een overzichtspagina met alle tickets in Parijs waarbij ook staat aangegeven welke tickets al wel en welke tickets nog niet beschikbaar zijn vanaf juli.

      Reserveren voor restaurants is niet altijd verplicht maar wel aan te raden.
      Hopelijk heb ik je hiermee geholpen. Veel plezier in Parijs! ๐Ÿ˜Š

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  28. Hallo,

    Ik wil heel erg graag samen met mijn vriend vanaf begin juli naar Parijs toe.
    Is de Moulin rouge alweer open?
    En de boten op de Seine?
    En zijn er weer tickets te boeken voor Georganiseerde dagen waarin je meerdere sightseeing plekken kunt bezoeken? En je dan 1 prijs betaald voor alles samen?

    • Hoi Elizabeth,

      Super leuk dat jullie lekker samen naar Parijs willen ๐Ÿ˜Š
      Begin juli komt nรฉt goed uit. De boten over de Seine gaan vanaf 1 juli namelijk weer varen.
      De Moulin Rouge is helaas nog niets over bekend (niet voor zover ik weet). Dat is ook wat complexer natuurlijk omdat in die shows veel fysiek contact plaats vindt.
      Ennn ik weet niet helemaal wat voor georganiseerde dagen je precies bedoelt. Misschien is het het beste om de officiรซle website van dat soort organisaties even te bezoeken? Daar zullen ze vast ook de data communiceren waarop ze weer aan de slag gaan ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  29. Hoi Eline,

    Wat een leuk blog, en goede tips!
    Ik heb een vraag, want ik las ergens op een site dat het voor toeristen verboden is te reizen in het spitsuur, tussen 6.30-9.30 uur en 16.00-19.00 uur. Klopt dit?

    Vriendelijke groet Esmee

    • Hoi Esmee,

      Dankjewel voor je lieve berichtje. Goed dat je het vraagt, want dit is inderdaad het geval. Tijdens de spitsuren mag je alleen met het OV reizen als je een verklaring hebt van je werkgever dat het noodzakelijk is dat je reist.
      Het is dus wel verstandig om hier rekening mee te houden ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  30. Wat een leuke blog!
    Wij willen komend weekend naar Parijs.
    Het wordt prachtig weer dus we willen graag een boottocht op de Seine doen. Weet jij of dit (ivm Corona) weer mogelijk is?

    Hartelijke groet,
    Rivka

    • Hoi Rivka,

      Dankjewel voor je lieve complimentje, dat doet me goed! ๐Ÿ˜Š
      En wat super leuk dat jullie lekker naar Parijs gaan zeg! Helaas gaan de cruises over de Seine pas vanaf 1 juli weer varen. Dat is dus nรฉt niet dit weekend nog.. ๐Ÿ˜”

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

  31. Hi, super leuke blog! Ik heb een vraagje over de winkels in Parijs, zijn die gewoon weer open?

    • Hi Annelotte,

      Dankjewel voor je lieve complimentje ๐Ÿ˜Š Winkels zijn inderdaad gewoon weer open ๐ŸŽ‰
      Staat het op je planning om naar Parijs te gaan? ๐Ÿ™‚

      Groetjes,
      Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *