Het zinkende huis

Eline Door Eline

Misschien heb je het zinkende huis in Parijs wel eens voorbij zien komen op Facebook of Instagram. Waarschijnlijk vroeg je je toen af hoe dit kan en waar je het kunt vinden 😜 First of all, deze slimme illusie is natuurlijk een trucje van de camera. Het zinkende huis van Parijs is misschien wel de coolste optische illusie die de stad te bieden heeft! Samen met de Petite Ceinture (de verborgen spoorlijn van Parijs), is het zinkende huis een minder bekende locatie die je niet mag missen bij een bezoek aan Parijs.

Waar kan ik het zinkende huis vinden?

Je vindt het zinkende huis in de Montmartre, echt vlak naast de Sacré Coeur! Maar je moet het maar net weten. Het dichtstbijzijnde metrostation is Anvers. De bergopwaartse wandeling is ongeveer 8-10 minuten, maar je kunt ook voor een staploze wandeling kiezen 😏 In dat geval neem je de kabelbaan naar het Sacre-Coeur-plateau. Zoek je een hotel in de buurt? We hebben de hotels in de Montmatre voor je op een rijtje gezet.

Als je de laatste trap oploopt om bij de Sacré-Coeur te komen, zie je aan de rechterkant een grasveld. Hierachter staat het zinkende huis in Parijs! 😊 Het is niet snel te missen omdat het een donkeroranje romige kleur heeft en het enige huis dat zichtbaar is vanaf deze trap.

Het zinkende huis in de Montmartre

Hoe kan het dat het lijkt alsof het zinkt?

Zoals je hier onder op de foto kunt zien staat het huis (uiteraard) gewoon rechtop. Het grasveldje loopt echter omhoog waardoor je deze illusie met een camera kunt creëren. Hoe cool is dat?! 😇

Tips

 • Om een interessante foto van het zinkende huis te maken kun je zelf voor het huis gaan zitten op het gras. Dat biedt een beetje perspectief.
 • Als je ’s ochtends vroeg gaat zijn er niet zoveel andere toeristen die ook een foto willen maken.
 • Ga je rond zonsondergang? Dan zie je het huis niet alleen heel mooi oranje kleuren, maar heb je gelijk een van de beste uitzichten over de stad! 😍
Reacties
 1. Super leuke info! Ik kom al jaren in Parijs, maar jouw niet-doorsnee tips zijn goud !!
  Groetjes, Jannita

  • Hoi Jannita,

   Dankjewel voor je lieve complimentje! Dat is ontzettend leuk om te horen! 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *