Fietstour in Parijs: geweldige ervaring met Bike About Tours

Bike About Tours, biedt ontzettend leuke fietstours door Parijs. Het is opgericht door twee expats: Christian Osburn en Paul Barron. Als je een tour boekt bij Bike About Tours ga je samen met een gids de stad in en krijg je leuke informatie achter grote bezienswaardigheden te horen. Het allerleukste is dat ze ook juist wat meer onbekende plekjes van Parijs bezoeken. Zo leer je Parijs op een hele andere manier kennen. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel maatschappelijk betrokken, want door middel van het aanbieden van de fietstours dragen ze ook bij aan het internationale doel World Bicycle Relief. Hoe gaaf is dat?! 😄

Fietstour Parijs bike About Tours Peleton Café

De oprichters © Bike about Tours

Bike About Tours is niet zomaar alleen een aanbieder van fietstochten. Eigenaren Christian en Paul runnen namelijk ook nog het bijbehorende Peleton Café. Hier kun je na een inspirerende fietstour terecht voor een heeeeerlijke lunch. Wafels zijn de specialiteit van het huis en ook hun koffie is van geweldige kwaliteit. De koffie wordt gemaakt van koffiebonen afkomstig van een branderij in BellevilleBelleville Brûlerie. Zij importeren hun koffiebonen uit Honduras, Ethiopië, Guatemala, Kenya Rwanda en branden ze vervolgens zelf in Parijs. Op die manier weten ze precies waar de bonen vandaan komen en weten ze zeker dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor de bonen.

Le Peleton Café Parijs Restaurant Koffie

Le Peleton Café © melanierenardier

Bij Bike About Tours kun je verschillende soorten fietstochten boeken, afhankelijk van je interesse en je reisgezelschap:
– Een tour door het centrum van Parijs waarbij je langs leuke, onbekende straatjes en bezienswaardigheden komt.
– Een complete tour in- en om het Paleis van Versailles
– Een champagne tour waarbij je vanuit Parijs naar prachtige wijngaarden fietst en hier van alles leert over het proces van wijn maken.
– Een privé-familie fietstour (geïnspireerd door hun eigen kinderen).
– Parijs E-bike en ontbijt tour waarbij een heerlijk ontbijtje in het Peleton Café is inbegrepen.

Ze hebben geen Nederlands sprekende gidsen, maar ik vind een tour met Bike About Tours écht de moeite waard. Ook voor kinderen 🙂