Bezoek de Notre Dame in VR

Op maandag 15 april 2019 breekt er op de zolder van de Notre Dame brand uit. Grote vlammen en een hele hoop donkere wolken rook komen uit de kathedraal. Het is een vreselijk gezicht 😔 Even was het niet duidelijk of de kathedraal nog gered kon worden. Gelukkig is de brandweer van Parijs een van de best getrainde brandweer teams ter wereld. Dit komt omdat de brandweer onder het leger valt. Ze krijgen daardoor op militaire wijze training.
Na het ontstaan van de brand is er hard gewerkt om de brand te blussen, maar ook om belangrijke attributen en kunst uit de kathedraal te halen. Zo zijn bijvoorbeeld drie belangrijke relikwieën van Christus gered (de doornenkroon, een stuk van het kruis en een spijker van de kruisiging).

Brand Notre Dame
Brand in de Notre Dame. Foto door: manhhai

Maar daarna begint het echte werk: het restaureren van deze geweldige kathedraal. De Notre Dame is daarom gesloten voor het publiek. Zelf ben ik altijd enorm nieuwsgierig hoe het er nu aan toe is met de restauraties en hoe de kathedraal eruit zag net na de brand.

Voor iedereen die mijn nieuwsgierigheid deelt heb ik een hele leuke tip. Want hoewel we de Notre Dame niet in real life kunnen bezoeken, kun je de haar nu wel in virtual reality bezoeken 😊

Notre Dame in virtual reality bezoeken

Bij FlyView in het 2e arrondissement van Parijs geven ze een unieke inkijk in de Notre Dame. Je zal eerst zien hoe de Notre Dame eruit zag voor de brand, daarna hoe de kathedraal eruit zag tijdens en na de brand. Zo kom je bijvoorbeeld terecht op de exacte locatie waar de brandende torenspits viel. Vervolgens krijg je een inkijkje in welke restauratiewerkzaamheden er nog plaats moeten vinden voor het herstel van de Notre Dame. Het is heel spectaculair en emotioneel tegelijkertijd.

Hier kun je tickets boeken. Hier onder krijg je een impressie van hoe zo’n virtual reality ervaring eruit ziet.