De beste licht- en vuurwerkshows van Parijs

Eline Door Eline

Hou je vast, want na het lezen van dit artikel wil je meteen een ticket naar Parijs boeken. Parijs heeft namelijk een aantal té gekke licht- en vuurwerkshows die je niet wilt missen.

Een magische avond bij het Château de Vaux-le-Vicomte

Mijn persoonlijke favoriet!😍Deze tip kreeg ik een keer van een jongen die al een aantal jaar in Parijs woont en ik móet hem wel met jullie delen. Dit is namelijk misschien wel het meest romantische evenement wat er bestaat in Parijs: Les soirées aux chandelles. Het is een evenement wat elke zomer wordt georganiseerd in de prachtige tuinen van het Château de Vaux-le-Vicomte. De tuinen worden versierd met meer dan 2000 (!) flikkerende kaarsjes. Het is zeer spectaculair om te zien, bijna magisch! Om 22:50 uur wordt de avond spectaculair afgesloten met een geweldige vuurwerkshow.
Les soirées aux chandelles vinden elke zaterdagavond plaats vanaf de eerste week van mei tot de eerste week van oktober. Tickets bestellen van tevoren is wel nodig.

Château de Vaux le Victome Parijs lichtshow vuurwerkshow

Tip: om je avond helemaal compleet te maken kun je van tevoren dineren bij het restaurant Les Charmilles en tijdens de show plaats nemen op het terras van Songe de Vaux met een glas champagne en macarons.

Invalides komt tot leven

Elke zomer komen de kolossale facades van les Invalides tot leven tijdens het ‘Nuit aux Invalides’ festival. Door middel van indrukwekkende projecties, lichteffecten en geluideffecten wordt er een onvergetelijke show geprojecteerd. Aan het einde van de show is er nog de gelegenheid om de Dôme des Invalides te bezoeken. Hier kun je Napoleons tombe bezoeken bij kaarslicht.

Invalides Parijs lichtshow zomer

Onvergetelijke lichtshow op de Notre Dame

Ook wordt er elk jaar een spectaculaire lichtshow op de Notre Dame geprojecteerd! Of hoe de Fransen het zouden omschrijven: phénoménal! Met behulp van maar liefst 88 filmprojectors komt de gevel van de Notre Dame helemaal tot leven 😁  Benieuwd hoe zo’n show er ongeveer uit ziet? Hier vind je een kleine impressie:

Wil jij dit niet missen? 😊 Wees er dan snel bij! De lichtshow vindt meestal plaats in de herfst. Per avond worden er dan twee shows geprojecteerd. Eentje om 19:30 uur en eentje om 21:30 uur.

Spectaculaire fonteinen show bij het Paleis van Versailles

Wanneer de avond begint de vallen, worden de tuinen van het Paleis van Versailles volledig getransformeerd. Fonteinen en bosjes komen tot leven door middel van kleurrijke en dramatische licht- en geluidseffecten. Licht- en geluid wordt traditioneel verzorgd door echte professionals die er écht een verbluffende show van weten te maken. De fonteinen in de tuinen van het Paleis van Versailles gaan helemaal los en spuiten op het ritme van de muziek. Ze noemen dit de fontein avondshow ofwel, Les grandes eaux nocturnes. Het is een unieke ervaring! Deze speciale fontein show is alleen in het zomerseizoen te zien (van april tot oktober). 

Bestel hier tickets voor de fonteinenshow bij het Paleis van Versailles 😊 Je krijgt daarbij ook toegang tot het Paleis zelf en de prachtige tuinen!

Lichtshow bij het Palais van Versailles

Tip: Elk jaar wordt er in juni een geweldig gemaskerd bal gehouden in het Paleis van Versailles. Dit is een gemaskerd bal zoals je nog nooit hebt meegemaakt: het is een ultiem sprookje op een droomlocatie! 😍

Grootste vuurwerkshow van Europa

Elk jaar aan het begin van september vindt op Domaine National de Saint Cloud de grootste vuurwerkshow van Europa plaats!!
Het is een gigantisch spektakel waar jaarlijks zo’n 23,000 mensen bijeen komen om de show te ervaren. Het Domaine National de Saint Cloud is een groot park in het zuid-westen van Parijs. Ze noemen dit park ook wel ‘het park van het verdwenen kasteel’. Dit, omdat het bijbehorende kasteel in 1870 afbrandde.