Pont des Arts

Eline Door Eline

We kennen de Pont des Arts allemaal van de duizenden liefdesslotjes die er ooit aan hingen: allemaal vergrendeld en de sleutel in de Seine gegooid. Het zijn tekens van liefde. Vaak staan de namen van de geliefden er op geschreven of gegraveerd. Duizenden verliefde stelletjes komen per jaar naar Parijs en willen hun liefde vergrendelen in zo’n liefdesslotje. Helaas werd het gewicht van deze liefdesslotjes teveel voor de brug en besloot de gemeente van Parijs de liefdesslotjes in 2015 weg te halen om de brug zo te beschermen tegen instortingsgevaar 😥

Pont des Arts Parijs

Liefdesslotjes aan de Pont des Arts © r0m@in

De Pont des Arts werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van Napoleon. Hij wilde een brug die het Institut de France verbond met het Louvre. Het Louvre heette vroeger het Palais des Arts. Vandaar de naam van de brug. Al snel was de brug een enorme bezienswaardigheid in Parijs. Het was de eerste brug van ijzer in Europa en was ontworpen als een soort hangende tuin met allerlei bloemen, struiken en bankjes waar voetgangers lekker op konden zitten. Maar liefst 65 duizend Parijzenaars betaalden op de dag van de opening tol om de brug te betreden.

Pont des Arts

Pont des Arts © al1_69

Geen groene tuin meer zoals in de tijd van Napoleon en geen liefdesslotjes meer.
Tegenwoordig is de Pont des Arts iets saaier geworden, maar nog steeds de moeite waard voor een bezoekje. Vanaf hier heb je namelijk mooi uitzicht over de Seine en het Île de la Cité.

Pont des Arts Parijs

Pont des Arts © mamzellekarine78