Metro tickets in Parijs

Wil jij met de Metro in Parijs reizen? Dan is het handig om te weten welke metro tickets in Parijs je het beste kunt gebruiken. Welk ticket voor jou geschikt is verschilt per persoon. Ga je heel vaak op een dag de metro pakken? Dan is een dagpas handig. Loop je liever wat meer? Of pak je liever de hop on hop off bus om door te stad te reizen? Dan is een enkeltje voor jou voldoende. In dit artikel leggen we uit welke tickets en voordeelpassen er zijn en leggen we uit hoe je het beste naar Disneyland Parijs of het Paleis van Versailles kunt reizen 😊

–> tip: zie je liever veel van de stad terwijl je door de stad reist? In plaats van de metro kun je ook een hop on hop off bus boeken. Daarmee stap je op waar je wil, stap je af waar je wil en zie je ondertussen veel van de stad. Super handig en leuk 🙂 Lees hier meer.

Tickets metro Parijs

Welke metrotickets en voordeelpassen zijn er in Parijs?

 • T+ ticket: dit ticket is een enkeltje. Het maakt niet uit waar je naartoe gaat. Je betaalt een vaste prijs en kunt dan binnen Parijs reizen waar je heen wilt. Je kunt er ook mee overstappen op een andere lijn. Zolang je maar binnen het metro-netwerk blijft. Ga je eenmaal naar buiten? Dan kun je je ticket weggooien, want dan is hij niet meer geldig.
  Tip voor korting: Je kunt van deze tickets ook gelijk 10 stuks kopen. Dit heet een ‘carnet’. Je bent in dat geval goedkoper uit 😊 Klik op de link voor extra informatie.
  _
 • Mobilis: dit is een dagpas. Als je 1 dag volledig onbeperkt wilt reizen in Parijs kun je een mobilis ticket kopen. Je bepaalt zelf het aantal zones waarbinnen je wilt reizen. De prijs van deze dagpas is afhankelijk van het aantal zones waarbinnen je wilt reizen. Het is verstandig om een dagpas te kopen als je van plan bent veel met de metro te reizen. Klik op de link voor extra informatie.
  _
 • Paris Visite travel pass: dit is een meerdaagse dagpas. Dit ticket koop je als je meerdere dagen in Parijs verblijft en meerdere dagen onbeperkt met het openbaar vervoer wilt reizen. Je kunt zelf kiezen voor hoeveel dagen je gebruik wilt maken van dit ticket. De prijs is afhankelijk van het aantal dagen. Een bijkomend voordeel van de Paris Visite travel pass is dat je korting krijgt op verschillende bezienswaardigheden in Parijs. Hecht je daar geen waarde aan? Dan kun je beter een ‘mobilis’ ticket kopen. Klik op de link voor extra informatie.
  _
 • Weekendpas voor onder de 26 jaar. Ben je jonger dan 26 en ga je een weekend naar Parijs (of in de schoolvakanties)? Dan kun je een weekendpas met korting kopen. Je betaalt dan €4,10 per ticket voor zones 1-3 (het centrum) 😊Klik op de link voor extra informatie.
 • Navigo weekabonnement: Ga je vaak met de metro dan kun je een weekabonnement afsluiten op je Navigo kaart. Het abonnement is geldig in alle zones en kost €22,80 per week. Het abonnement is geldig van maandag tot en met zondag (dus ook als je ‘m pas op donderdag koopt.) Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een foto van jezelf op pasfoto formaat. Klik op de link voor alle informatie over deze kaart en het abonnement.

Sinds 2021 wordt het papieren metrokaartje van Parijs langzaam vervangen worden door een oplaadbare pas 😄 Jij kunt ook gebruik maken van deze pas. Deze pas heet ‘Navigo Easy‘ en is eigenlijk een soort OV-chipkaart. Het enige verschil is dat je er geen geldbedrag op kunt zetten, maar bovenstaande tickets. Hoe en waarom? Ik leg het je allemaal uit in dit artikel.

metro tickets parijs navigo easy pas ov chipkaart
Navigo easy pas ov chipkaart parijs metro

Welk ticket heb ik nodig vanaf het centrum naar Disneyland Parijs?

Om van het centrum naar Disneyland Parijs te reizen (of andersom) kun je het makkelijkste de RER A nemen.
Disneyland Parijs bevindt zich op het einde van de RER A, bij station ‘Marne-La-Vallée Chessy’.
Je kunt vanuit het centrum bij elke halte van de RER A opstappen waar je wil. Het duurt ongeveer 35-40 minuten om met de RER A van- en naar Disneyland Parijs te reizen vanuit het centrum.

Welk metro ticket heb ik nodig om naar Disneyland Parijs te reizen vanuit het centrum van Parijs?

Je hebt een Billet ile de France nodig. Dat is een ticket waarmee je aangeeft van welk station je vertrekt en bij welk station je uitstapt. Dit is een enkeltje. Je hebt er dus eigenlijk 2 nodig.
De halte van Disneyland Parijs is Marne-la-Vallée-Chessy.

De haltes in het centrum van Parijs zijn:
– La Défense
– Charles de Gaulle-Étoile
– Châtelet-Les Halles
– Gare de Lyon
– Nation
Kijk even welke halte in het centrum voor jou het beste uitkomt.
welk metro ticket disneyland parijs RER A

Waar koop ik een ticket om naar Disneyland Parijs te reizen?

Je kunt een metro ticket voor Disneyland Parijs kopen bij de automaten bij het metrostation (of RER station). Dan kies je de optie “Billet ile de France” en voer je je vertrek- en aankomststation in.
Je kunt ze ook online kopen op deze website.

Welk ticket heb ik nodig vanaf het centrum naar het Paleis van Versailles?

Om vanuit het centrum naar het Paleis van Versailles te reizen kun je het beste de RER C pakken. De RER C stopt bij de halte Château Versailles Rive Gauche. Dit is de halte die het meest dichtbij de entree van het Paleis van Versailles is.

–> tip: boek van tevoren tickets voor het Paleis van Versailles om de lange wachtrijen te voorkomen. Hier kun je tickets bestellen voor het Paleis van Versailles.

De RER C rijdt langs meerdere stations in het centrum van Parijs, dus je kunt opstappen bij de halte die voor jou het beste uitkomt. Bijvoorbeeld:
– Champs de Mars (dit is bij de Eiffeltoren)
– Port de l’Alma
– Invalides
– Musée d’Orsay
– Saint-Michel – Notre Dame

Welk metro ticket heb ik nodig om naar het Paleis van Versailles te reizen vanuit het centrum van Parijs?

Je kunt niet met een regulier metro ticket naar het Paleis van Versailles reizen. Je hebt hier een speciaal ticket voor nodig. Een retourticket kost €8. Hier kun je tickets kopen. Je kunt ook tickets bij een automaat op het metrostation/RER station kopen. Je koopt dan een Billet ile de France nodig. Dat is een ticket waarmee je aangeeft van welk station je vertrekt en bij welk station je uitstapt. Dit is een enkeltje. Je hebt er dus eigenlijk 2 nodig.
De halte van het Paleis van Versailles is Château Versailles Rive Gauche