Kasteel van Pierrefonds: tip voor onderweg naar Parijs

Eline Door Eline

Het Kasteel van Pierrefonds is een van de meest indrukwekkende kastelen gebouwd in Middeleeuwse stijl. Het ligt iets noordelijker dan Parijs zelf en is vanuit Nederland of België daarom een ideale tussenstop op je weg naar Parijs. Even de benen strekken, lekker wat eten, de kinderen even hun energie kwijt en weer gaan 🤗 Ook mooi meegenomen: de toegang tot dit kasteel niet zo duur! 🎉

Kasteel Pierrefonds onderweg naar Parijs tip kinderen

La poterne bij het Kasteel Pierrefonds 

Dit kasteel is zó waanzinnig mooi. Het is het perfecte Disney hotel waar je je vanzelf koninklijk voelt als je rondloopt. Veel mensen herkennen dit kasteel van de serie Merlin. Het werd in de Middeleeuwen gebouwd, maar tijdens de oorlog in de zestiende eeuw wordt er veel verwoest. Het kasteel is toen een tijd lang een ruïne gebleven tot dat Napoleon het in 1810 koopt en laat opknappen.

Kasteel Pierrefonds onderweg naar Parijs tip kinderen

Kasteel Pierrefonds ©Philippe Rouzet

Bij binnenkomst krijg je een kaart mee met informatie over het kasteel en de kamers die je bezoekt. Het bezoek leidt je vanzelf door de verschillende vertrekken van het kasteel waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en evolutie van het kasteel.

Kasteel Pierrefonds onderweg naar Parijs tip kinderen

La Salle des Preuses in het Kasteel Pierrefonds ©Hocusfocus55

Een van de meest indrukwekkende onderdelen van het kasteel Pierrefonds zijn de kelders waar een indrukwekkende verzameling grafmonumenten zijn te bezichtigen. Deze monumenten zijn voorzien van lichteffecten wat het een beetje griezelig maakt.

Tips

Tip 1: Maak een wandeling in de omgeving van het kasteel om het van een afstandje te kunnen bewonderen.
Tip 2: In de winter kan het hier pittig koud zijn, dus kleed je goed aan!
Tip 3: Loop voor een lekkere lokale lunch even naar het dorpje 😀