Avenue Montaigne: meest luxe winkelstraat van Parijs

Eline Door Eline

Avenue Montaigne is – zoals de titel van dit artikel al aangeeft – de meest luxe winkelstraat van Parijs. Het ligt in het 8e arrondissement van Parijs. De Avenue des Champs-Élysées draagt de naam van luxe winkelstraat, maar in praktijk is Avenue Montaigne de straat die ook daadwerkelijk de luxe bezit en uitstraalt. Het is een zeer rustige zijstraat van de Champs-Élysées met merken als Dior, Armani, Chanel, Versace,  Ralph Lauren, Gucci, Prada en Valentino. Winkelen in de Avenue Montaigne is alleen besteed aan mensen die duizenden euro’s te besteden hebben. Als je dat niet hebt is het leuk om even door de Avenue Montaigne heen te wandelen en etalages te kijken.

Avenue Montaigne Parijs

Avenue Montaigne © Grant Montgomery

Naast een hele hoop luxe winkels vind je hier heel veel… luxe auto’s. Veel winkels bieden ook een valet service aan zodat gasten niet hoeven te zoeken naar een plekje om hun auto te parkeren.

Avenue Montaigne Parijs

Maserati op de Avenue Montaigne © Falcon® Photography

Hotel Plaza Athénée

Ook vind je het Hotel Plaza Athénée aan de Avenue Montaigne. Het is een prestigieus 5-sterrenhotel en staat vooral bekend om kamers met prachtige uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. Een hotelkamer in dit hotel is niet zomaar een hotelkamer. Het is een uitgebreide haute-couture suite! Aan elk detail is gedacht. De meest luxe suite is te boeken voor 22.000 euro per nacht. De wat meer betaalbare suites zijn te boeken vanaf 800 euro per nacht. Echt een aanrader als je iets te vieren hebt en eens flink wilt uitpakken. Dit hotel zorgt ervoor dat je ervaring in Parijs onvergetelijk is! 😍

Uitzicht op de Eiffeltoren vanuit het Hotel Plaza Athenée

Uitzicht op de Eiffeltoren vanuit het Hotel Plaza Athenée

Champs-Élysées Theater

Op Avenue Montaigne nummer 15 vinden we het Champs-Élysées Theater. Het is een van de meest vooraanstaande theaters in Parijs. Hier worden regelmatig balletuitvoeringen, opera’s, orkesten en recitals georganiseerd. Het is een prachtig gebouw en sinds 1954 wordt het zelfs erkend als monument historique. Het theater is opgedeeld in drie zalen: Théâtre des Champs-Élysées, Comédie des Champs-Élysées en de Studio des Champs-Élysées. Het bijwonen van een voorstelling in het Champs-Élysées Theater kan een unieke ervaring zijn. Via de officiële website kun je kijken welke voorstellingen op het programma staan en kun je tickets bestellen.

Rue de Montaigne Parijs

Champs-Élysées Theater © Fred Romero