Ten Belles

Eline Door Eline

Ten Belles is een vrolijk cafétje vlakbij het Canal Saint Martin in het 10e arrondissement van Parijs. Het is oorspronkelijk geopend door door twee vriendinnen: Alice en Anna. Alice en Anna zijn twee vrouwelijke bakkers in Parijs. Vrouwen in het bakkersambacht wordt als heel ongewoon beschouwd in Parijs. In het 11e arrondissement (halfuurtje lopen van het Ten Belles Café) vind je de Ten Belles Bakery. Hier wordt dagelijks vers brood en verse lekkernijen gebakken. Dit wordt gedaan achter grote ramen, zodat kinderen die naar school gaan kunnen zien dat ook vrouwen brood kunnen bakken.

Ten Belles Koffie Canal Saint Martin Parijs 10e arrondissement

Ten Belles © @liamardou

Ten Belles is geen typisch Frans café. In het café merk je een Brits/Ierse invloed. Zo vind je hier seizoenstaarten, soep, cake en scones, maar geen baguettes.

Ten Belles Koffie Canal Saint Martin Parijs 10e arrondissement

Ten Belles © @carobaker1

Geen baguettes dus, maar er worden wel vier andere verschillende soorten broden aangeboden: focaccia, brioche broodjes, tosti’s en roggebrood. Het beleg veranderd regelmatig, afhankelijk van het seizoen. Alice zou heel graag meer transparantie zien in de bakkerswereld met betrekking tot de ingrediënten die worden gebruikt bij het broodbakken. Zelf gebruikt ze erfgoedgranen en werkt ze aan recepten met Rouge de Roc-bloem.

Ten Belles Koffie Canal Saint Martin Parijs 10e arrondissement

Ten Belles © mayumyenne

Hoewel Alice en Anna beide bakker zijn, vinden ze de kwaliteit van de koffie die geserveerd wordt net zo belangrijk als de kwaliteit van het brood. De koffiebonen komen van de Belleville branderij, een kleine branderij in – zoals de naam het al zegt – Belleville, een wijk in het 20e arrondissement van Parijs. Dus neem lekker plaats in Ten Belles voor een kopje koffie met wat lekkers, of neem het mee en geniet er van met uitzicht over het Canal Saint Martin! 😍