La Felicità | De Foodhallen van Parijs

Eline Door Eline

La Felicitá is een Italiaanse Foodhal, gevestigd in een voormalig treinstation in het 13e arrondissement van Parijs. Het ontwerp en de sfeer zijn geweldig. Het is een beetje hipster, nerdy en gezellig tegelijk. Het ligt direct naast Station F, dé startup hub in Parijs. Opvallend in Felicitá zijn de twee treinwagons. Deze wagons verwijzen naar het verleden van de locatie en het eten is geweldig! Alles wat je bestelt is vers en lekker.

La Felicitá is zo groot dat er wel 1000 mensen tegelijkertijd kunnen eten. Dat vereist natuurlijk een zekere organisatie  😏 Ze hebben dan ook een slimme app bedacht waar je het aanbod kunt bekijken én direct kunt bestellen en afrekenen. Zodra je bestelling klaar is krijg je een seintje om het op te halen. Ideaal! Zo hoef je niet lang in de rij te staan 😊 Let erop dat je wel een creditcard nodig hebt om te koppelen aan de app.

Buiten staat een gigantische houtoven waarin verse, biologische pizza’s worden gebakken. Ook staat hier een paar meter lange barbecue. Binnen zijn er verschillende foodcorners. Afhankelijk van waar je trek in hebt bestel je bij een of meerdere van deze foodcorners. Hoewel het een concept is van de Big Mamma-groep ( een keten van hippe Italiaanse restaurants in Parijs). Kun je hier ook terecht als je geen trek hebt in Italiaans eten. Je kunt bijvoorbeeld ook hamburgers, salades en verschillende Aziatische bowls bestellen.

La Felicitá Foodhallen van Parijs

Pizza! ©

Als je je eten hebt besteld kun je gaan zitten waar je wilt. Overal staan grote picknicktafels die je met anderen kunt delen. Ook zijn er enkele kleinere tafels voor vier personen 🙂 En het beste van allemaal: na je diner kun je aanschuiven aan de cocktailbar voor een héérlijke cocktail of G&T. Dat is pas een goede afsluiting van je dag 😜

La Felicitá Foodhallen van Parijs

Papaya Cocktails! 😍 

Tip: hou je niet zo van drukte, maar vind je het wel leuk om een bezoekje te brengen? Ga dan wat eerder op de avond eten. Fransen eten vrij laat, dus als je er rond 18 uur bent is het relatief rustig 👌🏻🙂

Reacties
 1. Hai,
  Vanavond hier gegeten. Eten is hoofdzakelijk Italiaans. De hal wordt volgens mij ook gerund door Italianen. Eten is goed lekker en ook best snel klaar. Wij konden het eten pas vanaf 19:00 bestellen. Er was live muziek en best gezellig. Het is misschien iets meer voor jongeren als voor gezinnen zoals wij. Maar ook met gezinnen prima te doen.
  Over dat bestellen: dat doe je in de app of bij een centrale kassa. Je krijgt een sms als het klaar is. (Denk aan je +31-6-).

  • Hoi Dave! Wat leuk om je ervaring zo te lezen. Dankjewel voor het achterlaten van een reactie 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *