La Felicità | De Foodhallen van Parijs

Eline Door Eline

La Felicitá is een Italiaanse Foodhal, gevestigd in een voormalig treinstation in het 13e arrondissement van Parijs. Het ontwerp en de sfeer zijn geweldig. Het is een beetje hipster, nerdy en gezellig tegelijk. Het ligt direct naast Station F, dé startup hub in Parijs. Opvallend in Felicitá zijn de twee treinwagons. Deze wagons verwijzen naar het verleden van de locatie en het eten is geweldig! Alles wat je bestelt is vers en lekker.

La Felicitá is zo groot dat er wel 1000 mensen tegelijkertijd kunnen eten. Dat vereist natuurlijk een zekere organisatie  😏 Ze hebben dan ook een slimme app bedacht waar je het aanbod kunt bekijken én direct kunt bestellen en afrekenen. Zodra je bestelling klaar is krijg je een seintje om het op te halen. Ideaal! Zo hoef je niet lang in de rij te staan 😊 Let erop dat je wel een creditcard nodig hebt om te koppelen aan de app.

Buiten staat een gigantische houtoven waarin verse, biologische pizza’s worden gebakken. Ook staat hier een paar meter lange barbecue. Binnen zijn er verschillende foodcorners. Afhankelijk van waar je trek in hebt bestel je bij een of meerdere van deze foodcorners. Hoewel het een concept is van de Big Mamma-groep ( een keten van hippe Italiaanse restaurants in Parijs). Kun je hier ook terecht als je geen trek hebt in Italiaans eten. Je kunt bijvoorbeeld ook hamburgers, salades en verschillende Aziatische bowls bestellen.

La Felicitá Foodhallen van Parijs

Pizza! ©

Als je je eten hebt besteld kun je gaan zitten waar je wilt. Overal staan grote picknicktafels die je met anderen kunt delen. Ook zijn er enkele kleinere tafels voor vier personen 🙂 En het beste van allemaal: na je diner kun je aanschuiven aan de cocktailbar voor een héérlijke cocktail of G&T. Dat is pas een goede afsluiting van je dag 😜

La Felicitá Foodhallen van Parijs

Papaya Cocktails! 😍 

Tip: hou je niet zo van drukte, maar vind je het wel leuk om een bezoekje te brengen? Ga dan wat eerder op de avond eten. Fransen eten vrij laat, dus als je er rond 18 uur bent is het relatief rustig 👌🏻🙂