Benedict

Ben je nog op zoek naar een leuk restaurantje in de Marais met goed eten? Een echte aanrader is het restaurant Benedict in het 4e arrondissement van Parijs. Je ziet hier weinig toeristen, maar onder locals is het een echte hotspot. Het restaurant opent ’s avonds rond 19:00 uur/19:30 uur. Sommige mensen staan dan al voor de deur te wachten, want voor je het weet zit het vol. Je kunt hier namelijk geen tafeltje reserveren, dus je moet echt op tijd aanwezig zijn. We wilden zeker zijn van een plekje dus 19:30 uur stipt stonden wij op de stoep (vonden we al best laat voor het avondeten, maar zo gaat dat in Parijs) 😜

We werden door een van de personeelsleden naar onze tafel gebracht en we bestelden alvast een wijntje.
We besloten om geen voorgerecht te nemen en dat was maar goed ook. Het hoofdgerecht was zó uitgebreid dat ik zelfs zonder voorgerecht en zonder nagerecht tonnetje rond naar huis ging. Ik koos de Poched Egg Burger. Een burger van maar liefst 250 gram! Inclusief een hamburger brood(je), een gepocheerd ei, kaas, wat groente, salade en patat. Het was echt heeerlijk! Ik heb nog nooit zo’n lekkere burger gegeten denk ik.

Klein, klein minpuntje was de bediening. Ik voel me hier als ’toerist’ niet echt serieus genomen en dat is jammer. Ze zijn niet perse onaardig, maar ze doen ook niet erg hun best. Zorg er dus voor dat je niet te ‘Hollands’ overkomt als je hier gaat eten haha.

Tip: Benedict is ook erg leuk voor een ontbijt, brunch of lunch 🙂