H么tel et piscine ‘Molitor’

H么tel Molitor: h茅t hotel in parijs met zwembad om te zien en gezien te worden 馃憖 Dat was al zo in de jaren ’20 van de vorige eeuw en dat is nog steeds zo.聽Dit 5-sterren hotel staat bekend om het karakteristieke art-deco design en de twee prachtige zwembaden 馃槏 Een van de baden is een 33-meter lang binnenbad en is overdekt met een glazen dak. Het andere bad is een 46-meter lang verwarmd buitenbad. Als dat al niet luxe genoeg is kun je hier helemaal tot rust komen in de spa, stoombaden, sauna en relaxation rooms. Hier zijn verschillende massages te boeken.

Tip: bekijk ook ons artikel over andere hotels met zwembad in Parijs 馃槉

Zwembad Parijs Hotel Molitor
H么tel Molitor

Gouden tijden

H么tel Molitor is van oorsprong eigenlijk geen hotel, maar een zwembad. ‘Piscine’ Molitor opende voor het eerst in de zomer van 1929. Het was bedoeld als een plek waar men kon sporten, ontspannen en socializen. Vijfvoudig olympisch zwemkampioen Johnny Weissmuller werd uitgenodigd om het zwembad te openen. Ook werkte hij tijdens de eerste zomer als lifeguard. Dat trok natuurlijk meteen een hoop aandacht. Als snel ontwikkelde Piscine Molitor zich tot een plek om te zien en gezien te worden. Hier werden de grote fashion shows en gala’s gehouden en in de koudere maanden kon men hier zelfs schaatsen. Het was de geboorteplaats van het topless zonnen en de moderne bikini. Het waren gouden tijden.

Molitor
漏 H么tel Molitor

Helaas kenden deze gouden tijden een keerzijde. Toen de crisis in de jaren ’70 echt toesloeg was er steeds minder geld voor grote evenementen. Rijke gasten bleven weg en uiteindelijk sloten de deuren van het hotel 馃様
Maar niet voorgoed. Na een geweldige renovatie openden de deuren van H么tel Molitor zich opnieuw in 2014. Karakteristieke Art-Deco eigenschappen zijn allemaal behouden en ook in het interieur is de Art-Deco stijl terug te vinden.

De kleedhokjes van het overdekte bad worden al lang niet meer als kleedhokjes gebruikt. T贸ch zijn ze nog in gebruik. De hokjes zijn namelijk veroverd door hedendaagse kunstenaars. Deze kunstenaars hebben de hokjes stuk voor stuk omgetoverd tot een waar kunstwerk. Van vloer tot plafond zijn de hokjes bedekt met hedendaagse stedelijke kunst. Wat ik persoonlijk heel cool vindt: je kunt een rondleiding langs de hokjes boeken!! 馃槃馃槉

Tegenwoordig zijn het niet langer zwemmers die zich in de hokjes openbaren, maar kunstenaars. Elk van de 78 ligboxen rond het winterbad is door een kunstenaar overgenomen, van vloer tot plafond, om een enorme galerij van hedendaagse stedelijke kunst te produceren.

Kamers

Een kamer met uitzicht op een van de zwembaden is de droom! 鉂わ笍 De kamer hier op de foto noemen ze de ‘executive room’. Als je goed kijkt heb je in deze kamer dakramen en kijk je uit over het buitenbad via de ‘legendarische Molitor patrijspoort’ 馃槏 The Pool Suites hebben ook zwembadzicht en hebben zelfs een balkon. Heerlijk dus om in alle rust van de zon te genieten.
En je hoeft het helemaal niet te gek te maken, want ook alle Classic Rooms hebben zwembadzicht 馃檪

Wil je verzekerd zijn van zwembadzicht als je een kamer gaat boeken? Geef dit dan even aan tijdens de boeking 馃檪

Hotel Parijs
Hotel Molitor

Omgeving

H么tel Molitor ligt in het luxe 16e arrondissement, naast Roland Garros en vlak bij het Bois de Boulogne, waar zich het Fondation Louis Vuitton bevindt. Het is een rustige uitvalbasis voor een bezoekje aan Parijs.

Overnachting boeken?

Ben jij klaar voor een onvergetelijke overnachting in H么tel Molitor? Bekijk hier de beschikbare kamers.

Controleer beschikbaarheid hotel in Parijs