Halloween in Parijs – Tips!

Eline Door Eline

Ben jij een angsthaas? Of een stoere bikkel? En hoeveel spanning kun je aan? Loop je met knikkende knieën door het spookhuis? Gil je als een 12 jarig meisje? Of vind je Halloween helemaal niet spannend? Eén ding is zeker: voor een spannende Halloween avond (31 oktober)  zit je in Parijs helemaal goed!

Griezelen in de catacomben van Parijs
Een onvergetelijk spannende nacht in het Grévin Museum
Halloween in hét spookhuis van Parijs
Wandeling over de Père Lachaise begraafplaats
Halloween in Disneyland Parijs

Griezelen in de catacomben van Parijs

“Arrête, c’est ici l’empire de la mort” Oftewel: ‘Stop, dit is het rijk van de dood’, is het welkomstbericht nadat je 130 treden bent afgedaald en binnenstapt in de catacomben van Parijs.
Beenderen van meer dan 6 miljoen dode Parijzenaars liggen gerangschikt in duistere, nauwe gangen onder de straten van Parijs. De catacomben van Parijs zijn het gevolg van de overbevolkte 18-eeuwse begraafplaats in Parijs, la cimetière des innocents. Zeker wel een leuke Halloween attractie dus! Weet je dat er mensen op Halloween in de Catacomben hebben geslapen?? Zou jij dat aandurven? Een hele nacht tussen de skeletten?

Het openbare gedeelte van de catacomben is eigenlijk maar een klein deel van de naar verluidt meer dan honderd kilometer aan tunnels onder de stad. De meesten daarvan zijn al tientallen jaren niet meer in gebruik. Het is illegaal en zeer gevaarlijk om de catacomben te betreden, maar misschien wel de moeite waard! Let wel op, want je weg terug vinden is bijna onmogelijk.

Tickets voor de catacomben kun je hier bestellen.

Halloween in Parijs

Catacomben Parijs

Een onvergetelijk spannende nacht in het Grévin Museum

Ken je het Grévin Wassenbeelden Museum in Parijs? Sowieso een aanrader om een keer naartoe te gaan, maar rond Halloween kun je het museum ook ’s avonds bezoeken ^^ Van 21:00 tot 0:00 uur ’s avonds wordt het museum namelijk helemaal Halloween ready gemaakt en worden jouw stalen zenuwen flink getest! Toegang is alleen mogelijk vanaf 16 jaar en ouder.

Halloween in hét spookhuis van Parijs

Ook het spookhuis van Parijs ‘Le Manoir de Paris’ heeft een angstaanjagend spektakel voor je in petto rond Halloween. Zij zijn het hele jaar door al gespecialiseerd in het bang maken van mensen, moet je nagaan rond Halloween. Zelf ben ik hier (helaas) nog nooit geweest, dus ik kan je er niet zoveel over vertellen. Het lijkt mij in ieder geval wel gaaf om hier een keer rond Halloween heen te gaan. Check voor meer informatie hun website of Facebook page.

Wandeling over de Père Lachaise begraafplaats

Een vroege ochtendwandeling over een begraafplaats is een mooie manier om Halloween mee te beginnen. De begraafplaats Père Lachaise vind je in het 20e arrondissement van Parijs en is, Halloween of geen Halloween, zeker een bezoekje waard. Je vindt hier de laatste rustplaats van verschillende beroemdheden als Édith Piaf, Frédéric Chopin, Victor Noir en Molière. Veel graven zijn ontzettend mooi en bijzonder. Ga er heen als het nog een beetje donker is, of al een beetje donker wordt en neem eventueel een gids mee die je alle spooky stories kan vertellen. Af en toe kan het hier namelijk aardig spoken. 😏

Halloween in Disneyland Parijs

Ook voor de kleine mensjes wordt er een onvergetelijk evenement georganiseerd. Dit wordt gedaan in Disneyland Parijs. Het is ontzettend leuk om rond Halloween met kinderen naar Disneyland toe te gaan. Het hele park is in het thema versierd en de optochten zijn ook in thema. Kinderen ontmoeten bekende schurken zoals de Koningin van Sneeuwwitje, Kapitein Haak en Jafar en worden af en toe flink verrast.

Halloween in Parijs

Halloween in Disneyland Parijs. Foto door: HarshLight

Ik hoop dat je hier een beetje inspiratie hebt opgedaan voor Halloween in Parijs. Vaak kun je in de week of weken voor Halloween al Halloween avonden beleven. Het is niet alleen op Halloween zelf. Ben jij al eens met Halloween in Parijs geweest? Ik ben heeeel benieuwd wat je er van vond, dus let me know! 🙂