Fietstour met een Nederlandse gids in Parijs

Wat is er nou leuker dan Parijs verkennen op de fiets? Parijs verkennen met een fietstour met een Nederlandse gids die in de stad woont 😊 De gids neemt je mee naar leuke, verrassende plekken in de stad en leert je van alles over Parijs. Wij (Merel en mijn vriend Robin) fietsten mee met een off road tour van Paris by bike. En ik deel graag onze ervaring.

Paris by Bike ervaring
Het pand van Paris by Bike in de Marais
Paris by Bike fietsen
De fietsen hangen binnen aan de muur
Fietstour in Parijs ervaring
De typisch Nederlandse omafietsen staan klaar voor vertrek

Fietstour met een Nederlandse gids in Parijs

Ongeveer 20 minuten voor vertrek meldden we ons bij het pand van Paris by Bike. Een klein stukje Nederland midden in de Marais. Hier staan de kenmerkende rode omafietsen met rieten fietsmand. We werden hartelijk verwelkomt door Britt. De fietsen stonden al klaar en iedereen uit de groep kreeg een exemplaar. Wij fietsten samen met een aantal andere Nederlanders die de off road tour hadden geboekt. De off road tour gaat niet letterlijk over zandwegen, maar buiten de gebaande paden, het niet toeristische Parijs dus. Je fiets op een oma fiets over de gewone fietspaden in de stad 😊

Welke tours heeft Paris by Bike?

Paris by Bike biedt in principe drie verschillende fietstours aan. (Je kunt ook een privé tour boeken of een op maat gemaakte tour).

  • De highlight tour gaat, je raadt het al, langs de bekende highlights in Parijs.
  • Speciaal voor kinderen is er de kidstour. Deze route is iets korter en de verhalen van de gids zijn echt gericht op de kids.
  • En dan de off road tour door het wat ‘ruigere’ Parijs. Vooral leuk als je al vaker in de stad bent geweest en eens wat anders wilt zien. (Maar ook mijn vriend, die voor het eerst in Parijs was, heeft van de tour genoten).
Fietsen in Parijs
Op de fiets door het ‘ruigere Parijs’
Paris by bike off road tour
Ontdek het minder toeristische Parijs

De route

De route blijft aan de rechteroever van de Seine. Je fietst vooral door het noordoostelijke deel van Parijs. Wijken waar je normmaal als toerist niet zo snel komt. Maar die wel heel leuk zijn om te zien. Zo ervaar je een hele andere kant van Parijs dan het toeristische gedeelte. Je fietst onder andere langs Canal Saint-Martin, wandelt door Parc Buttes Chaumont en ontdekt Belleville. Qua afstand vonden wij de route heel goed te doen. Houdt wel rekening met een klein beetje hoogte verschil. Maar alles wat je omhoog fietst, fiets je ook weer naar beneden 😜Na de route heb je weer een lijstje met plekken die je nog een keer wilt bezoeken.

Vraag het de gids

Paris by Bike is opgericht door de Nederlandse Yvonne America. Het team van gidsen bestaat dan ook alleen uit Nederlanders die in Parijs wonen. Tijdens en na de tour is er ruimte om al je vragen te stellen. Zowel inhoudelijk over de plek waar je op dat moment bent, maar ook om tips te vragen voor de rest van je verblijf. Hoe kom je het beste met de metro bij de Eiffeltoren, waar kun je leuk winkelen of lekker eten? De gids weet het 😊 Ook handig, er is een lijst aanwezig met restaurants die de gidsen aanraden, waar je een foto van kan maken. Zo kun je handig gebruik maken van de ervaringen van de Nederlandse Parijzenaars.

Canal Saint-Martin
Canal Saint-Martin

Ervaring fietsen in Parijs

Fietsen in Parijs is de laatste jaren alleen maar makkelijker en leuker geworden. Tijdens de corona lockdown is het aantal fietspaden flink uitgebreid. En steeds meer Parijzenaars ontdekken dat de fiets een fijn vervoersmiddel is. Je hebt geen last van files en hoeft ook niet in de volle metro. Dus om van A naar B te komen is dit misschien wel de beste optie. Ook als toerist is het een goede manier om de stad te verkennen. Je kunt in korte tijd meer zien dan als je loopt en ervaart de stad op een hele andere manier. Persoonlijk ben ik er groot fan van om elke stad die ik bezoek ook op de fiets te verkennen. Dus ook in Parijs, is dat wat mij betreft een echte aanrader! Ga je voor het eerst of met kinderen, dan zou ik voor een highlight- of kidstour gaan. Maar als je vaker in Parijs bent geweest of meteen een andere kant van de stad wilt zien, ga dan voor een off road tour.

Ervaring off road tour met Paris by Bike

Het was voor mij de eerste keer dat ik als toerist meefietste met de off road tour. (Ik heb een tijd bij Paris by Bike gewerkt. Ook de off road tour heb ik meerdere keren als gids gefietst.) De route kende ik, maar de verhalen waren toch weer een beetje anders dan de verhalen die ik vertelde. De rode draad is hetzelfde, maar iedere gids geeft er een eigen invulling aan. Dus het was heel leuk om ook nu weer wat verhalen te horen die ik niet kende. En natuurlijk om op plekken te komen waar je als toerist niet zo snel komt. Voor mijn vriend, die voor het eerst in Parijs was, was het een superleuke ervaring.

Ontdek een andere kant van Parijs