Mokonuts Bakery

Eline Door Eline

De Mokonuts Bakery ligt in het 11e arrondissement van Parijs. Het is een heel populair lunchcafeetje onder de Parijzenaars. ‘Passie’ is het sleutelwoord als het gaat om het grote succes van de Mokonuts Bakery.

Mokonuts Bakery Restaurant Parijs

Mokonuts Bakery in het 11e arrondissement van Parijs © @tennypriebe

De Mokonuts Bakery wordt gerund door een Japanse dame genaamd ‘Moko’. Vandaar ook de naam Mokonuts Bakery. Dit doet ze samen met haar man Omar. De bakery ziet er uit als een heel normaal café/restaurantje, maar het eten wat je hier voorgeschoteld krijgt is van super goede kwaliteit. Alles wordt helemaal vers bereid: de koffie, de koekjes en alle lunch gerechten. Vanuit het kleine café kun je direct de keuken in kijken. Samen werken ze met bloed, zweet en tranen aan de meest heerlijke gerechten.
Het menu verandert dagelijks. Afhankelijk van het seizoen en de beschikbare producten (want het moet natuurlijk wel helemaal vers te verkrijgen zijn). Veel gerechten hebben een beetje een Midden-Oosterse tintje met smaken uit het geboorteland van Omar, Libanon. Nu is het nog een lunchcafé, maar er zijn plannen om in de toekomst ook diner te serveren.

Mokonuts Bakery Restaurant Parijs

Mokonuts Bakery Labneh Toast © @jackiekaiellis

Mocht je ooit op zoek zijn naar de beste koekjes van Parijs: stop dan meteen met zoeken. De koekjes volgens het geheime recept van Moko zijn namelijk de lekkerste, vers gebakken koekjes van heel Frankrijk! En met vers gebakken bedoel ik ook écht vers: ze worden niet ’s ochtends vroeg gebakken en dan de hele dag op de toonbank getoond, nee ze worden eigenlijk pas gebakken op het moment van bestelling. Het resulteert in een heerlijk, zacht en warm koekje 😊

De koekjes komen in allerlei vormen en smaken: tahini, meergranen met chocolade, rogge, cranberry met chocolade, miso-sesam, pindakaas met melkchocolade en kokosnoot met Cambodjaanse zwarte peper. Daarnaast hebben ze nog allerlei andere huisgemaakte desserts zoals cheesecake en chocolade bakba.

Als ik Mokonuts Bakery zou moeten samenvatten in drie woorden zouden dat ‘kwaliteit’, ‘passie’ en ‘verse producten’ zijn. Neem wel even lekker de tijd als je hier gaat eten want kwaliteit en passie in een gerecht stoppen kost tijd. Maar dat is het zeker waard. Absoluut een aanrader! 😍