Caves du Louvre: wijnproeverij en museum

Persoonlijk ben ik gek op een goede fles wijn bij het diner, of ’s avonds laat onder het genot van een uitgebreid kaasplankje en goed gezelschap. πŸ™‚
Er zijn natuurlijk enorm grote verschillen in wijn. Te beginnen met rode, en witte wijn. Maar ook wijnen die gedronken worden bij bepaalde gerechten en momenten. Er is vast nog zoveel over wijn wat je nog niet weet.

Wijnproeverij Parijs
Tickets wijnproeverij Parijs
Adres wijnproeverij Parijs
Vragen?

Wijnproeverij Parijs

Waar ter wereld kun je nou het beste leren over verschillende wijnen dan in hartje Parijs? πŸ™‚

Een klein stukje lopen van het Louvre ligt de oorspronkelijke wijnkelder van Koning Lodewijk XV. De twee jonge Fransmannen Olivier Magny en Nicolas Paradis hebben deze 18 eeuwse wijnkelder omgetoverd tot een van de mooiste wijnbarren ter wereld, genaamd ‘Les caves du Louvre‘.

Het is een ontzettend leuke, interactieve wijnkelder voor de hele familie waar je alles kunt leren over de Franse wijnen en het productieproces ervan. Laat je zintuigen prikkelen en ervaar zelf de ambiance die hoort bij een echte wijnkelder.

Ook voor minderjarigen is een bezoekje aan deze wijnkelder de moeite waard. Op een leuke interactieve manier maken zij kennis met het productieproces van wijn. Wijnbereiding is niet makkelijk. Het is een heuze wetenschap en wordt gedreven door passie.

Aan het einde van de interessante en leerzame tour kun je genieten

Caves_du_Louvre

Bron foto: http://www.secretsofparis.com/

van een heerlijk glas (of meerdere) Franse wijn of champagne. Even lekker bijkomen van een lange dag Parijs. Tot slot kun je zelfs nog een fles wijn mee naar huis nemen met een etiket naar eigen ontwerp! πŸ™‚ (Dit is wel afhankelijk van of je deze optie hebt gekozen).

Laat de wijn maar vloeien! πŸ˜€

Tickets wijnproeverij Parijs

Door een leuke samenwerking met Tiqets kan ik op mijn website kaartjes aan jullie aanbieden waarbij je de lange wachtrijen kunt voorkomen. Bestel, betaal via onder andere iDeal en je ontvangt de tickets direct in je mailbox. De lange wachtrijen voor de kassa’s loop je voorbij en op vertoon van het ticket op je smartphone, loop je zo door! Ideaal! Ik raad het zeker aan om deze tickets te kopen voordat je naar Parijs gaat. Je kunt ze kopen via de gele β€˜Bestel nu!’ button.

Adres wijnproeverij Parijs

Les Caves du Louvre
52 rue de l’Arbre Sec, 1st
MΒ° Louvre-Rivoli of Pont Neuf
Telefoon nummer: +31 01 76 44 00 31

Vragen??

Heb je nog vragen m.b.t. de tickets of over de wijnkelder? Let me know! Je kunt altijd een berichtje achterlaten bij reacties. πŸ™‚ Of laat even weten wat je van de wijntour en wijnproeverij vond als je er onlangs bent geweest. Ik ben benieuwd!