Tips voor shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs

Twee keer per jaar heb je de mogelijkheid om te shoppen in de uitverkoop in Parijs en te profiteren van de ALLER hoogste kortingen! Maar wanneer zijn de hoogste kortingen te krijgen? Wat is het beste tijdstip om te gaan winkelen als er uitverkoop in Parijs is? En wat zijn de beste winkelstraten in Parijs?
Ik snap dat je misschien met deze vragen zit, daarom heb ik hier heb ik de beste tips voor je op een rijtje gezet. Mocht je nog vragen of tips hebben, laat het me dan altijd even weten door middel van een reactie 🙂

Wat wil je graag weten over de uitverkoop in Parijs? Kies hier onder je onderwerp of scroll naar beneden 🙂

Check goed de uitverkoopdata

Voordat je gaat shoppen is het goed om even te checken wanneer de uitverkoop daadwerkelijk plaatsvindt.
Het zou namelijk heel zonde zijn als je een week te vroeg of een week te laat bent.
De actuele uitverkoopdata van Parijs kun je hier op mijn uitverkoopdata pagina even checken.

De ALLER grootste kortingen in de derde week

troisieme-demarque_uitverkoop_parijs

.

Het aller beste moment om te gaan winkelen in de uitverkoop is de derde week van de uitverkoop in Parijs. In de derde week gaat namelijk de derde afprijsronde in, oftewel de troisième démarque. Kortingen lopen dan soms wel eens op tot 80%! Die moet je even meepikken dus!
De uitverkoop gaat daarna nog twee weken door, maar let erop: veel winkels hebben dan helemaal niet zoveel producten meer in de uitverkoop omdat het meeste al verkocht is. Bespaar jezelf dus de teleurstelling en ga lekker shoppen in de eerste tot en met de derde week.

Overige tips om je weekendje Parijs niet te duur te maken? Hier schreef ik een artikeltje voor Paris on a budget 🙂

Het beste tijdstip om te gaan shoppen

Tijdens de uitverkoop in Parijs kan het echt bizarrrrr druk zijn! Daarom is het verstandig om op rustigere tijden te gaan shoppen. Dit is over het algemeen ’s ochtends vroeg en dan nog het liefst op doordeweekse dagen.

Bereid je goed voor als je wilt gaan shoppen in de uitverkoop

Kleine tip om het shoppen in de uitverkoop minder vermoeiend te maken: bereid je goed voor. Het kan enorm druk zijn en dan is het lekker als je niet zo loopt te slenteren. Aan de andere kant kan het natuurlijk gewoon lekker zijn om even een dagje door de winkelstraten te slenteren. 🙂

Alle merken onder een dak, praktisch!

Het is natuurlijk super praktisch als alle merken onder een dak zitten. Dan hoef je niet van winkel naar winkel te slenteren. Daarom zijn de grote warenhuizen perfect om te gaan shoppen tijdens de uitverkoop. Behalve, dat het daar echt ontzettend druk kan zijn. Ga daarom ook als je naar de grote warenhuizen wilt, ’s ochtends shoppen. Je kunt proberen om zaterdagmiddag een bezoekje te brengen maar ik garandeer je dat je gillend gek wordt.

Bij de grote warenhuizen aan de Boulevard Haussmann kun je terecht voor luxeartikelen, mode, cosmetica en accessoires. Dit zijn het Galeries Lafayette en warenhuis Printemps.
Het meest chique en dure warenhuis van Parijs is Le Bon Marché en ligt in de wijk Saint-Germain. Je kunt hier terecht voor dure, exclusieve merken. Best leuk om een keer heen te gaan in de uitverkoop omdat het dan wat betaalbaarder is. Mijn favoriete afdeling in het warenhuis Le Bon Marché? De etenswarenafdeling ‘La Grande Epicerie’ met Franse, maar ook internationale specialiteiten. Zeker een bezoekje waard!

le_printemps_parijs_shoppen_uitverkoop

Printemps tijdens de uitverkoop in Parijs

 

De beste winkelstraten van Parijs

Ben je niet zo bekend in Parijs? Ik heb de beste winkelstraten van Parijs even voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze op deze pagina bekijken.

uitverkoop_parijs_tips

Uitverkoop Parijs

Ik hoop dat ik je met deze tips heb geholpen om het shoppen tijdens de uitverkoop in Parijs makkelijker en leuker te maken. Heb jij nog vragen of tips? Laat het me weten door een reactie hier onder 🙂 Veel plezier!! 🙂

Reacties
  1. IK vind het leuk om dan naar Parijs te gaan en dan ook nog wat leuks te kunnen kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.