Nederlanders op Roland Garros

De Nederlandse tennissers doen het goed en doen gewoon mee op topniveau tijdens Roland Garros. Maar wie zijn deze Nederlanders dan? Ik zal hier de grootste kanshebbers even voorstellen:

Kiki Bertens

Kiki Bertens, op dit moment misschien wel de grootste trots van het Nederlandse tennis. Kiki Bertens zorgde in 2016 voor een enorme verrassing toen zij de halve finale van Roland Garros haalde. Ze behoorde gewoon tot de top 4 waarbij ze moest strijden tegen Serena Williams. Williams was toen helaas te sterk voor Bertens en won vervolgens ook het toernooi, maar het was een hele knappe prestatie.
Dit jaar heeft ze zich weer direct geplaatst voor het hoofdtoernooi in Parijs. Spannend!

Kiki heeft trouwens een leuke website waar je kunt volgen waar ze allemaal mee bezig is. Je vindt hem hier.

Richèl Hogenkamp

Richèl Hogenkamp is goed bevriend met Kiki Bertens en verkeert op dit moment in de vorm van haar leven. Ze heeft een zeer succesvol jaar achter de rug en won vorig jaar tijdens Roland Garros in twee sets heel verrassend van de Servische voormalig nummer 1 Jelena Jankovic.

Robin Haase

Robin Haase hoeft zich niet te kwalificeren voor Roland Garros. Hij staat al op de lijst voor het hoofdtoernooi. Hij is 6 april 1987 geboren in Den Haag. Grappig feitje: hij speelt met zijn rechterhand, maar in het dagelijks leven is hij linkshandig.