La Maison du Chou

La Maison du Chou is echt een verborgen plekje in Parijs. Het ligt in het 6e arrondissement, aan het Place de Furstenberg: een super schattig en écht Frans pleintje. Je moet het maar net weten te vinden en ervan op de hoogte zijn dat ze hier de lekkerste soezen (les chous) van het land maken! Deze soezen lijken eigenlijk een beetje op een combinatie van slagroomsoesjes en Bossche bollen zoals wij die kennen. Het verschil is dat de room die erin gaat iets minder zoet is dan in Nederland. Dat komt doordat de room wordt gemaakt van een kaasmengsel. En hoewel ze het formaat hebben van een Bossche bol zit er (helaas) geen chocolade omheen. 😜 Maar dat is ook niet nodig.

La Maison du Chou Restaurantje Parijs

La Maison du Chou © @yoonsi.cakes

Bij het bestellen van een ‘chou’ heb keuze uit verschillende soorten room waaronder naturel (soort vanille), gezouten karamel, chocolade, koffie en praliné. Mijn advies: probeer ze allemaal! 😍 De reden dat deze soezen zo lekker zijn is dat ze met de hand gevuld worden op het moment dat je ze bestelt. Dat zorgt ervoor dat het soesjesdeeg niet zacht wordt. Zo heb je een perfecte, verse soes naar keuze. Als bonus krijg je een extra toefje vulling bovenop je soes 😏 Lekker!

La Maison du Chou Restaurantje Parijs

La Maison du Chou © @myparismoments

Een chou is per stuk €2,-. Voor een combinatie van drie soezen betaal je €5,-. Ze hebben ook lekkere koffie 🙂

La Maison du Chou Restaurantje Parijs

La Maison du Chou © @hailey.jyn

Binnen staan 3 kleine tafeltjes, dus er is niet heel veel ruimte om te zitten. Natuurlijk kun je ze ook meenemen. Je krijgt dan een mooi kartonnen doosje waar ze goed in beschermd worden. Ook leuk om iemand cadeau te doen 😊

La Maison du Chou Restaurantje Parijs

La Maison du Chou © @elle_lsh