Skate tocht door Parijs

Wat te doen in Parijs? Dat is een brede vraag. Maar wat je zeker niet moet doen in Parijs is je vervelen. Ga zo veel mogelijk bekijken en beleven. En om 1 tip te geven: ga mee met de skate tocht door Parijs die elke vrijdagavond van start gaat. Want hoe kun je de stad nou beter bekijken dan op skates?

Ontmoetingsplaats

De ontmoetingsplaats is bij Place Raoul Dautry. Dit ligt in het 14e Arrondissement van Parijs.
Dit is het plein wat grenst aan de Tour Montparnasse en de Gare Montparnasse.

Elke vrijdag van het jaar vindt er een ontmoeting plaats om te skaten, behalve als het regent, of beter gezegd, als de wegen glad zijn. Het skaten kan dan namelijk gevaarlijk zijn.
De skate-tour vertrekt om 22:00 uur en duurt ongeveer 3 uur lang. Hierbij wordt door een groot deel van Parijs ge-skate. Uiteindelijk eindigt de tour weer bij de Tour Montparnasse.

Hoe kom je bij de Tour Montparnasse?
De metro: lijnen 4,6,12 en 13. Uitstappen bij station Montparnasse.

Wat te doen in Parjis?

Inschrijven

Inschrijven voor de tour is niet nodig en de toegang is gratis. Het is zowel voor jong als oud erg leuk om een keer mee te gaan.
Tijdens de tour zijn ook punten waar je even kunt stoppen om uit te rusten want een 3 uur-durende skatetour is voor kinderen misschien een beetje te lang.

Beveiliging

Om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk ongelukken gebeuren tijdens de skate-route, zijn er elke vrijdagavond teams van (vrijwillge) fietsers, brommerrijders en zelfs politie-auto’s aanwezig. Zij zorgen ervoor dat kruispunten bewaakt worden om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk ongelukken gebeuren.
Naast deze ‘verkeer-beïnvloeders’, zijn er ook medische vrijwilligers aanwezig. Speciaal opgeleide mensen voor deze tour lopen rond in rode t-shirts. Ook hebben zij een walkie-talkie bij zich. Zij helpen bij kleine verwondingen. Bij echt grote verwondingen komt ambulance personeel in actie.

Website

Voor meer informatie en actuele berichten is het leuk om zowel de site als de Facebookpagina te bekijken.
Facebook: https://www.facebook.com/pari.roller.2
Website: http://pari-roller.com/

Indruk

Om een beetje een indruk te geven van hoe het er uit ziet en wat voor sfeer er heerst tijdens je skate-tour heb ik hier een filmpje:

Wat te doen in Parijs?

Waarom heb ik deze skate-tour als tip gegeven onder het kopje ‘wat te doen in Parijs’? Omdat het een leuke en originele manier is om de stad te bekijken en waarbij de bekendste bezienswaardigheden wel aan bod komen. Dit kan natuurlijk ook gewoon met de voet of, ook heel leuk, op de fiets!

Zie ook:
– Wat te doen in Parijs bij regen
Top 25 bezienswaardigheden Parijs
 10 geheime plekken in Parijs