Salon du Chocolat Parijs

Ben jij gek op chocolade? Dan is het Salon du Chocolat Parijs een niet te missen evenement voor jou! Het is een jaarlijks terugkerend evenement waar werkelijk ALLES om chocolade draait. Een grote kans om chocolade in alle soorten en maten en van elk continent ter wereld te ontdekken en te proeven. Het is een evenement waar de grootste Franse, maar ook internationale koks, banketbakkers, chocoladefabrikanten en jonge talenten laten zien wat ze in huis hebben. Hier presenteren zij hun beste chocolade recepten, technieken en trucs. Sounds good, right? 🙂

Het Salon du Chocolat

Eigenlijk is het Salon du Chocolat een grote beurs wat meerdere dagen duurt. Of een soort chocoladefestival. In een grote hal vind je verschillende workshops en shows en kun je chocolade proeven. Ook is er  een chocolade boekenwinkel waar je boeken kunt kopen over chocolade en chocolade creaties. Van sommige boeken zijn de chefkoks op het evenement aanwezig en kun je je boek laten signeren door de chefkok in kwestie himself!
Zoveel chocolade heb je nog nooit gezien. Als klap op de vuurpijl is er een echte chocolade modeshow waar mooie dames de show stelen op catwalk met jurken gemaakt van chocolade. Letterlijk ‘om op te eten’ :p !

Chocolade modeshow. Foto door: Farrukh

Ook leuk als je op stap bent met kinderen in Parijs

Als kinderen ergens gek op zijn is het natuurlijk snoepen en chocolade. En geef ze eens ongelijk! Een dagje naar het Salon du Chocolat maakt je kinderen denk ik helemaal gek. Er wordt een kleine toegangsprijs gevraagd, maar als je eenmaal binnen bent kun je workshops volgen en chocolade proeven. Leuk dus om te doen als je samen met de kids in Parijs bent.

Salon du Chocolat

Wanneer vindt het evenement plaats?

Het Salon du Chocolat is een jaarlijks terugkerend evenement in het najaar. Dit jaar (2018) vindt het evenement plaats van 31 oktober tot 4 november in het Porte de Versailles Exhibition Center (15e arrondissement).
Voor actuele tijden en tickets kun je het beste even op de officiële website van Salon du Chocolat een kijkje nemen.

Reacties
 1. Geachte heer/ mevrouw,

  Waar kan ik kaarten kopen voor de chocoladebeurs Parijs?

  Mvg,
  J. Sanchez Carmona

  • Beste Jose,

   Tickets kunnen besteld worden via de officiële website van Salon du Chocolat. Hier vind je een linkje naar de ticketverkoop.

   Veel plezier!

   Met vriendelijke groetjes,
   Eline | Wegwijs naar Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.