Rondleiding met een gids in Parijs

Een stad als Parijs bekijken met een gids geeft je bezoek echt zoveel meer betekenis dan het zou hebben zonder een gids. Want hoe herkenbaar is dit scenario: je stapt uit bij de metro en loopt richting de Notre Dame van Parijs. In de verte zie je de kathedraal al voor je en hoe dichterbij je komt hoe beter je de mooie details van de architectuur van de Notre Dame kunt zien. Mooie kerk. Je blijft even kijken en je besluit om naar binnen te gaan om een rondje te lopen of om weer door te gaan naar een volgende bezienswaardigheid. Maar weet je hóe veel leuke informatie je over de Notre Dame had kunnen krijgen als je hier met een gids had geweest. Geschiedenis, leuke weetjes, details in de architectuur, details in de omgeving. Met een gids komt een kathedraal als de Notre Dame en een stad als Parijs pas echt tot leven!

En hoe gaaf is het om rondgeleid te worden door een gids die een echte local is, door een gids met een grote passie voor Parijs en een gids die je niet alleen meeneemt naar de grote bezienswaardigheden maar juist naar de geheime, verstopte plekjes?
Locals wonen al jaren in de stad en kennen zo’n stad van binnen en van buiten. De highlights zijn natuurlijk leuk om te bezoeken, maar met een local kom je op plekken waar je nog nooit bent geweest en nooit had gekomen.

Cariboo: hét platform om een goede gids te vinden

Cariboo is een website die dient als platform om jou en een gids samen te brengen. Elke gids op Cariboo.co is een local in de stad waar jij op bezoek bent en elke gids heeft eigen interesses en kennis. De ene gids kan jou bijvoorbeeld alles vertellen over de grote bezienswaardigheden en de ander weer over een specifieke wijk. Maar dat niet alleen. Een gids kan ook bepaalde skills hebben die jij wilt leren. Denk hierbij aan fotografie of hardlopen. Of vind je het leuk om als een local lekker te shoppen of uit te gaan? Vind je gids op Cariboo en hij of zij neemt je mee shoppen en neemt je mee uit naar de meest gave uitgaansgelegenheden in de stad. Dat is wat Cariboo jou biedt.

De gids leren kennen voordat je boekt

Ik boekte zelf een tour op Cariboo.co met een Franse gids. Hij is een local in Parijs (woont er meer dan 15 jaar) en heeft een opleiding gedaan in film en fotografie. Ik heb hem specifiek uitgekozen omdat hij ook in Washington heeft gewoond – en dus verstaanbaar Engels spreekt in tegenstelling tot andere Fransen – en omdat ik voor foto’s op Wegwijs naar Parijs graag beter wilde worden in fotografie. Informatie over een gids vind je op zijn/haar profiel. Hier wordt verteld waar ze graag een tour over geven (welke wijk/bezienswaardigheden/plekken) en of ze een extra’tje aanbieden als een fotografie cursus 🙂 Ook kun je hier zien welke talen een gids kan spreken.

Voordat je een gids daadwerkelijk boekt kun je eerst een gesprek aangaan via de chat. Dat is ideaal want zo kun je kijken of je samen een geschikte datum kunt afspreken en of jullie interesses een beetje op 1 lijn liggen. Vervolgens betaal je gewoon online en ga je op de afgesproken tijd naar de afgesproken plek.

Mijn ervaring met Cariboo

Mijn ervaring met Cariboo was heel erg goed. Het is een enorm betrouwbare website en geeft een goed overzicht van welke gidsen beschikbaar zijn en wat hun ‘specialiteit’ is. Fred, de gids die ik had geboekt was echt fantastisch. Ik weet natuurlijk niet of alle gidsen zo super goed zijn als Fred, maar Cariboo.co is zeker een geschikt platform om een keuze te maken uit een groot aanbod gidsen. 🙂

Hier vind je de link naar de website van Cariboo.

——-

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Cariboo.co.
Het hele artikel is geschreven op basis van mijn eigen mening en eigen ervaring.