Romantische tip – Tour door Parijs in een Citroën 2CV

Ben je samen in Parijs?  Dan eet je croissants, drink je samen wijn, maak je een romantische wandeling langs de Seine, beklim je de Eiffeltoren en maak je een ritje in een Citroën. Wat voor Citroën? Een 2CV uiteraard! En wat is er nu leuker dan de Franse cultuur te ontdekken in haar hoofdstad? Stap in ‘het lelijke eendje’ en laat je langs de mooiste bezienswaardigheden rondrijden door een echte Fransman inclusief baret. ^^

Romantiek ten top in Parijs!
Tickets boeken
Review op deze romantische tour
Waarom een Citroën 2CV?
Valentijnsdag in Parijs
Vertrekplaats en vertrektijden
Bereikbaarheid met OV
Vragen over deze romantische tour door Parijs?

Romantiek ten top in Parijs!

Een tour in een Citroën 2CV is ideaal omdat je zo langs de meest interessante plekjes van Parijs komt inclusief bekende bezienswaardigheden als de Arc de Triomphe, het Louvre en Opéra Garnier. Maar dat niet alleen. De chauffeur kent de stad als geen ander en zo kom je langs allerlei leuke kleine straatjes die je anders nooit gezien zou hebben.

Even vergeten wie ook alweer de architect was van de Eiffeltoren of wat het meest bekende schilderij is in het Louvre?  Pas de problème! De chauffeur voorziet je onderweg van allerlei informatie, inclusief opvallende en grappige anekdotes. 🙂 Samen jullie eigen persoonlijke gids.

Tussendoor een pauze om samen een romantische foto te maken of om even lekker een echte Franse crêpe te eten? Geef het aan aan je chauffeur en hij laat je nog de meest geschikte plekjes zien ook.

Tickets boeken

Door een leuke samenwerking met GetyourGuide kun je hier direct online kaartjes bestellen voor een romantische tour door Parijs in een Citroën 2CV.
Bestel, betaal via onder andere iDeal en je ontvangt de tickets direct in je mailbox. Op vertoon van het ticket op je smartphone vermijd je de wachtrijen en loop je zo door! Ideaal! Ik raad het zeker aan om deze tickets te kopen voordat je naar Parijs gaat. Je kunt ze kopen via de gele ‘Bestel nu!’ button. Hier kun je ook een overzicht zien van de prijzen.

Review op deze romantische tour

Toen ik op de Facebook pagina van Wegwijs naar Parijs aankondigde dat deze romantische tours geboekt kunnen worden voor Valentijnsdag kwam er een ontzettend leuke reactie van Martijn. Ik denk dat ik hier niets meer aan kan toevoegen. Martijn beschrijft EXACT hoe het gevoel is als je samen een toer door Parijs maakt in een Citroën 2CV.

“Dit was het hoogtepunt van mijn trip naar Parijs vorig jaar! Wij hebben dit toen ’s avonds gedaan. Het kost wat maar, dan heb je ook wat. Superervaring! Je komt op plaatsen waar je anders nooit voorbij of in zou komen. Tegen het verkeer in rijden, straatjes die verboden zijn voor auto’s. Allemaal van zulk soort dingen meegemaakt en dat onder het genot van een fles champagne en het dak open, terwijl kijkend naar de sterrenhemel… Als ik daar aan denk wil ik direct terug..”

Waarom een Citroën 2CV?

De Citroën 2CV is een echte icoon en een oorspronkelijk Franse auto. Franser dan deze auto kun je niet krijgen.
2CV staat voor ‘deux chevaux’, ofwel: twee paardenkracht. Dit is een maat voor het vermogen wat de auto kan leveren. In Nederland kreeg de auto de bijnaam ‘Lelijke Eend’. In Frankrijk kreeg het de bijnaam ‘La Deuche’. Behalve dat dit de meest Franse auto is waarmee je door Parijs kunt reizen is dit auto’tje natuurlijk ook extreem romantisch. Want ik geen andere auto zit je zo dicht tegen elkaar aangedrukt als in deze auto. Oui oui! ^^

Valentijnsdag in Parijs

Wil je echt een keer iets speciaals doen met Valentijnsdag? Dan is dit natuurlijk wel heel erg gaaf om te doen met jouw geliefde. Je kunt een Citroën 2CV tour door Parijs boeken voor 2 en samen worden jullie door een persoonlijke gids door heel Parijs rond gereden. Ga jij je geliefde verrassen deze Valentijnsdag in Parijs?? 🙂
Zorg er wel voor dat je op tijd gaat boeken, want Valentijnsdag is een hele populaire dag om zo’n tour te doen. Hier kun je meer informatie vinden en direct tickets reserveren.

Vertrekplaats en vertrektijden

Tour in 2CV – Vertrekpunt
Vertrek vanaf het Place de la Concorde, tegenover de ingang van de Tuilerieën

Tour in 2CV – Vertrektijden
Vertrek overdag: 09:00, 11:00, 13:00, 15:00
Vertrektijden kunnen maximaal tot 15 minuten variëren.

Bereikbaarheid met OV

Met de metro: lijn 1, 8 en 12. Uitstappen bij halte Concorde.
Met de bus: lijn 52 of 73. Uitstappen bij halte Concorde.
Met de buslijn 42, 73, N11, N24. Uitstappen bij Concorde cours la Reine.
Met de fiets: Vélib station nummer 01020: Rivoli Concorde (Rue Cambon).

Vragen over deze romantische tour door Parijs?

Heb je nog vragen over deze tour door Parijs? Laat het gerust weten door een berichtje hier onder bij de reacties 🙂

Voor meer informatie kun je hier terecht.