Een onbezorgd Parijs met Turbopass

Dit weekend heb ik Parijs twee dagen bezocht met Turbopass.
Parijs bezoeken met Turbopass geeft je letterlijk een onbezorgd Parijs. Je hoeft geen tickets te kopen voor bezienswaardigheden, geen tickets voor musea en geen tickets voor het openbaar vervoer. Je hoeft dus nergens aan te denken en bij sommige bezienswaardigheden en musea mag je gewoon de wachtrij voorbij lopen. Je hebt immers al een toegangsticket. Ik vond het zelf echt ideaal. 🙂

Wat is Turbopass?

Turbopass is een website die jou een pakketje van toegangspassen aanbiedt die je trip naar Parijs onbezorgd maken doordat je niet meer hoeft te denken aan toegangstickets en tickets voor het openbaar vervoer.

Je bestelt dit voor het aantal dagen dat je in Parijs bent op Turbopass.com. Je ontvangt dan een envelopje met het volgende:
– Een Paris Museum Pass voor meerdere dagen (toegang tot een waslijst aan musea in Parijs)
– Een Paris City Pass voor meerdere dagen (toegang tot bezienswaardigheden en attracties in Parijs)
– Een ticket voor onbeperkt gebruik van bus, metro en treinen in Parijs voor meerdere dagen
– Een boekje met informatie over waar je de passen voor kunt gebruiken
– Een metrokaart
– Een boekje met informatie over de boottocht over de Seine die je kunt doen met de pas.

Het is allemaal heel duidelijk en heel netjes verpakt. Hier onder zie je mijn envelopje + inhoud.

Turbopass, Paris City Pass, museumpas

Turbopass Parijs

Hoe ontvang ik mijn bestelling van Turbopass?

Er zijn drie manieren waarop je de Turbopass/Paris City Pass kunt ontvangen.
1. Je kunt via Turbopass.com online bestellen. Ze sturen de passen dan op naar je huisadres voor vertrek en je neemt het zelf mee naar Parijs.

2. Je maakt een online bestelling en je ontvangt een voucher per e-mail. Met deze voucher haal je je bestelling op bij een ophaalpunt in Parijs zelf.

3. Als je in Parijs bent en besluit dat een Turbopass toch wel handig is, kun je ook naar een ophaalpunt gaan zonder vooraf te reserveren. Het ophaalpunt zit naast Galeries Lafayette. Ik was zelf al in Parijs dus ik heb het door middel van een voucher opgestuurd per e-mail opgehaald bij het ophaalpunt.
Het adres is:
Rue de Mogador – ingang links bij het Café de l’Opéra bij het Point Information Tourisme in Galeries Lafayette Homme.

Wat zijn de voordelen van de Turbopass?

Naast dat het je een onbezorgd Parijs geeft is het gebruik maken van het aanbod van Turbopass ook een stuk voordeliger dan het kopen van allerlei losse kaartjes. Je kunt namelijk zo veel gebruik maken van het openbaar vervoer als je wilt en ook het aantal bezienswaardigheden en musea dat je kunt bezoeken is veel meer dan je zou kunnen bezoeken in een kort bezoek aan Parijs.

Bovendien hoef je met de Paris Museum Pass en Paris Visite Pass niet meer in de wachtrij te staan bij musea als het Louvre en Centre Pompidou. Je kunt het hier onder al zien: dat scheelt heel veel tijd!
Wel moet je in de rij staan voor tassencontrole. Die moet iedereen namelijk ondergaan.

Wachtrij bij het Louvre

Wachtrij bij het Louvre

Rondvaart over de Seine

Het is echt een aanrader om aan boord te stappen van een rondvaartboot van ‘Bateaux Parisiens’. Een rondvaart op een van hun boten is gratis met de Paris City Pass die binnen het pakketje valt van Turbopass. Met deze rondvaart kom je langs grote bezienswaardigheden die zichtbaar zijn vanaf de Seine zoals de Eiffeltoren, het Louvre,  de Notre Dame, Hôtel des Invalides en het Musée d’Orsay.

Op de foto varen we langs de Congiergerie van Parijs, te vinden op het Île de la Cité. Het was echt een heerlijke dag om te varen. Lekker zonnetje en weinig wind dus we konden boven zitten op het dak 🙂 Je kunt ook beneden zitten. Dit is overdekt en hier kijk je door grote ramen naar buiten. Het voordeel van beneden zitten is dat je een audiogids hebt, beschikbaar in Nederlands 🙂

Turbopass, Paris City Pass, museumpas

Rondvaart over de Seine

Is Turbopass aan te raden?

Zeker weten! Op het eerste gezicht lijkt het alsof het een hoge prijs is wat je betaalt voor de City Pass, de Museumpas en het ticket voor het openbaar vervoer, maar als je kijkt naar de mogelijkheden die je er mee hebt en hoe chill het is om nergens over na te hoeven denken is het het meer dan waard.
Hoe langer je ook gaat, hoe goedkoper het in verhouding wordt. Ik vond het heel fijn om gebruik van te maken tijdens mijn twee dagtripjes in Parijs en zou het zeker nogmaals gebruiken. 🙂

Hier kun je alle mogelijkheden van Turbopass bekijken en boeken.

 


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Turbopass.com.
Het hele artikel is geschreven op basis van mijn eigen mening en eigen ervaring.