Holi Kleurenfestival in Parijs

Maart is de maand waarin weer officieel lente wordt en om de lente goed in te wijden wordt er in Parijs jaarlijks een groot Holi kleurenfestival georganiseerd.
Het is een traditie die zijn roots vindt in India, waarbij mensen elkaar gekleurd poeder toe werpen. Zij vieren hiermee de overgang van de winter naar de lente. Ook staat het volgens het hindoeïstische geloof symbolisch voor de overwinning van het goede op het kwade. De variant in Parijs ‘Holi, la fête des couleurs‘ is een heel groot, feestelijk evenement en jij kunt daar bij zijn! Er is één voorwaarde: je moet gekleed zijn in het wit. Dat gaat wel lukken toch? 🙂

Wat zijn de kosten?

Toegang tot het evenement zelf is gratis, maar je moet wel toegang tot het park betalen. Dit is een klein bedrag van 3,50 euro. Tickets kun je hier bestellen. Wees er snel bij voordat het uitverkocht is!

Wanneer vindt het plaats?

Dit jaar vond het plaats op 19 maart 2017 vanaf 15 uur. Het is een jaarlijks evenement wat elk jaar rond het begin van de lente plaats vindt.
Voor actuele informatie over data en tijden kun je het beste even de officiële pagina checken.

Top bezienswaardigheden in Parijs

Als je dan toch in Parijs bent is het leuk om een aantal top bezienswaardigheden te bezoeken. Daarom heb ik ze voor je op een rijtje gezet. Check hier de top bezienswaardigheden in Parijs.

Foto door: Thomas Hawk