Universele wereldstekker: een must-have op vakantie

Ik ga op vakantie en neem mee….. mijn telefoon, m’n laptop, een spiegelreflexcamera, een vlogcamera en een powerbank. En m’n vriend? Die neemt bijna hetzelfde mee. Met het gevolg dat we nooit genoeg stopcontacten in onze hotelkamer hebben om alles op te laden 😅 Herkenbaar?

Gouden oplossing: universele wereldstekker met USB-poorten

Natuurlijk had ik een gigantische stekkerdoos mee kunnen nemen (deed ik vroeger wel altijd 🙈), maar een stekkerdoos neemt behoorlijk veel ruimte en gewicht in beslag in m’n koffer. Geen optie dus. In plaats daarvan kocht ik een universele wereldstekker en dat is een van de beste reisgadgets die ik ooit heb aangeschaft 😊 De reisstekker die ik kocht heeft namelijk drie voordelen:

Ten eerste is het zoals ik al zei een universele wereldstekker. Dit betekent dat je deze stekker over de hele wereld kunt gebruiken. Met handige schuifjes aan de zijkanten schuif je de wereldstekker makkelijk naar wens waardoor hij in maar liefst 150 landen gebruikt kan worden. Geen gedoe met het kopen van aparte stekkers voor een reis naar de UK, VS, Afrika, Azië of Australië. Daar heb je dus elke vakantie die je maakt weer profijt van! 👌
Ten tweede heeft deze universele adapter meerdere USB-poorten en dat is precies wat mijn probleem kon verhelpen. Met één stekker kan ik nu wel vijf (!) apparaten tegelijkertijd opladen. Helemaal super! 😊
En last but not least: deze stekker is super compact en licht. Ideaal dus als je met het vliegtuig reist of gaat backpacken. Soms zie ik op andere blogs dat het aangeraden wordt om een veel kleinere wereldstekker te kopen, maar daar zitten dan geen USB-poorten in. Juist de combinatie van wereldstekker en universele adapter met meerdere USB-poorten vind ik goud waard. Bespaar dus niet te veel op je wereldstekker en zorg ervoor dat hij goed is.

Universele reisstekker

Universele reisstekker met meerdere USB-poorten ©Reisstekkers.nl

Must-have op vakantie

Ga je ook een reisstekker kopen? Goed idee! Kijk even goed naar de specificaties, want als je één keer een goede reisstekker aanschaft kan hij heel wat reisjes met je mee! 😄 Zo vind ik het persoonlijk fijn om te weten dat m’n reisstekker een ingebouwde slimme microchip heeft. Deze chip voorkomt oververhitting of kortsluiting waardoor de veiligheid van de apparaten die ik met de reisstekker oplaad is gegarandeerd. Kun je toch net wat rustiger slapen 😇 Bovendien zorgt de chip ervoor dat m’n apparaten nog een beetje snel opladen ook 😏

Kortom: waar je ook op vakantie naartoe gaat, een universele wereldstekker met meerdere USB-poorten is gewoon super handig en eigenlijk een absolute reis must-have.