Het Louvre: Apes**t rondleiding geïnspireerd door Beyoncé en Jay-Z

Het is je vast niet ontgaan: Beyoncé en haar man Jay-Z hebben het Louvre afgehuurd om daar de spectaculaire videoclip op te nemen voor hun nummer Apes**t. In de videoclip zie je een aantal iconische kunstwerken van het Louvre terugkomen. Elk met een specifieke betekenis.

Apes**t rondleiding geïnspireerd door Beyoncé en Jay-Z

Speciaal ter gelegenheid van deze videoclip organiseert het Louvre interessante rondleidingen gebaseerd op de videoclip van Beyoncé en Jay-Z. Een Apes**t rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Tijdens de rondleiding kom je langs de kunstwerken die in de clip voorkomen, wordt verteld waarom Beyoncé en Jay-Z er voor hebben gekozen deze specifieke kunstwerken op te nemen in hun videoclip én krijg je achtergrond informatie over de kunstwerken zelf. Hartstikke interessant en meteen een goede manier om het Louvre te ontdekken als je zelf niet precies weet waar je zou moeten beginnen met je bezoek aan het Louvre.

Kunstwerken die voorkomen tijdens de rondleiding zijn onder andere: Nikè van Samothrake, de Mona Lisa, de bruiloft van Kana, het vlot van de Medusa, Venus van Milo en de Great Sphinx of Tanis.
De rondleidingen zijn te volgen op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag. Kijk voor meer informatie even op de website van het Louvre.

Benieuwd over welke videoclip het hier precies gaat? Check hem hier: