Handbagage voor een citytrip naar Parijs – Tips

Ik heb zelf weer een leuke citytrip Parijs op de planning staan 😊 Ik reis zelf altijd met de Thalys naar Parijs en om het reizen zo makkelijk mogelijk te maken neem ik alleen een kleine koffer/handbagage mee. Als je met het vliegtuig gaat is het natuurlijk al helemaal makkelijk om alleen handbagage mee te nemen, want het scheelt een hoop geld en je hoeft niet te wachten op je koffer bij aankomst op het vliegveld in Parijs.  Benieuwd wat ik voor handbagage meeneem voor een citytripje naar Parijs en welke dingen echte ‘essentials’ zijn als je reist met handbagage? Je leest het hier 😄

Welke standaard bagage neem ik mee?
Gebruik een goede koffer met de juiste afmetingen of een rugzak
Hervulbare shampoo flesjes zijn super handig
Vergeet geen katoenen tasje in te pakken
Doe je dikke en warme kleding alvast aan
Neem zo min mogelijk toiletartikelen mee
Rol je kleding op
Heb jij nog vragen, ideeën of tips?

Welke standaard bagage neem ik mee?

 • Fotocamera, maar je kunt natuurlijk ook foto’s maken met je telefoon
 • Contant geld
 • Telefoon
 • Belangrijke documenten of kopie (legitimatie)
 • Voor elke dag paar sokken en ondergoed
 • Opladers voor telefoon en fotocamera
 • Kleding (afhankelijk van het seizoen en aantal dagen)
 • Zonnebrandcrème (in de zomer)
 • Toiletartikelen en make-up
 • Eventueel badkleding
 • Eventueel eten voor onderweg

Gebruik een goede koffer met de juiste afmetingen of een rugzak

Als je besluit om met alleen handbagage te reizen is het het makkelijkst om een koffer met wieltjes te kopen of een rugzak. Een weekendtas die niet op je rug gedragen kan worden is echt vervelend omdat het zeulen met een tas snel zwaar wordt.
Besluit je om met een koffer te reizen? Let dan even goed op de afmetingen van je koffer.
De meest gebruikelijke afmetingen van een toegestane koffer als handbagage in het vliegtuig is 55 x 40 x 20 cm of 50 x 35 x 30 cm. Check voor de zekerheid even bij jouw vliegtuigmaatschappij wat de exacte afmetingen zijn.

Hervulbare shampoo flesjes zijn super handig

Hervulbare shampoo flesjes zijn super handig als je met alleen handbagage reist en weinig ruimte hebt in je koffer of rugzak. Zeker als je met het vliegtuig reist moet je wel van dit soort flesjes gebruik maken want je mag niet teveel vloeistoffen meenemen. Ik zelf gebruik deze flesjes (#nospon) en ben er heel blij mee 🙃

Vergeet geen katoenen tasje in te pakken

Als je met een handbagagekoffer reist is het handig als je een tas hebt waarmee je door de stad kunt reizen.
In dit geval is een katoenen tasje een ideale uitkomst. Het neemt weinig ruimte in in je handbagagekoffer omdat je hem heel klein kunt opvouwen, en je kunt hem zo tevoorschijn halen op het moment dat je op je plaats van bestemming bent.

Doe je dikke en warme kleding alvast aan

Als je dikke en warme kleding wil meenemen bespaar je de meeste ruimte in je handbagage door ze gewoon aan te trekken. Even zweten op de heenweg en de terugweg, maar wel efficiënt gebruik gemaakt van de mogelijke manieren om kleding mee te nemen. 🙂

Neem zo min mogelijk toiletartikelen mee

Toiletartikelen kunnen aardig veel ruimte innemen. Daarom hier een paar tips hoe je het zo klein en bij zo min mogelijk kunt houden:

 • Gebruik kleine shampoo flesjes, zoals ik hier boven al heb genoemd.
 • Een oprolbare toilettas neemt minder ruimte in beslag omdat je minder ‘loze ruimte’ hebt, dus handiger om mee te nemen. Eventueel eentje met een haakje zodat je hem kunt ophangen.
 • Ik weet dat veel mensen een deo-fles preferen, maar een deo-roller neemt een stuk minder ruimte in beslag. Deo-flessen zijn namelijk altijd heel groot.
 • Hoewel elektrisch poetsen altijd mijn voorkeur heeft gebruik ik op reis altijd een gewone tandenborstel. Deze neemt namelijk minder ruimte in beslag en hoeft niet op te laden. Ik doe er altijd een plastic zakje omheen om hem te beschermen tegen vuil, maar je kunt natuurlijk ook zo’n doosje om de bovenkant heen klikken. Is wel makkelijker schoon te houden in ieder geval.

Rol je kleding op

Wist je dat je kleding veel minder ruimte in beslag neemt als je het oprolt? Zeker het proberen waard. Ik rol mijn kleding tegenwoordig altijd op. Ik vind ze nog makkelijker terug te vinden in mijn koffer ook. Je hebt veel meer overzicht.

Heb jij nog vragen, ideeën of tips?

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. Heb jij nog vragen, ideeën of tips met betrekking tot reizen met alleen handbagage? Laat het me vooral weten door middel van een reactie hier onder 🙂