Champs-Élysées Film Festival

Wat is het Champs-Élysées Film Festival?

Het Champs-Élysees Film Festival is een jaarlijkse viering van de cinema. het vindt plaats op de zo genoemde ‘mooiste laan van de wereld’, namelijk de Champs-Élysées. Het is een feestelijk cultureel evenement en is bedoeld om het Franse publiek kennis te laten maken werken van internationaal erkende filmmakers en met films van nieuwkomers in de filmindustrie. Daarnaast worden ook de beste Amerikaanse films vertoond. Naast deze films zijn er ook forums met de top professionals van deze bedrijfstak plaats vinden. Sinds 2011 vindt het festival elk jaar plaats in juni. Champs-Élysées Film Festival werd opgericht door de producent, distributeur en bioscoopexpoitant Sophie Dulac.

champs-elysées film festival

Editie 2014

Na het succes van de eerste twee edities is het Champs-Élysées Film Festival terug voor een derde jaar van 11-17 juni 2014.

Dit is wat u dit jaar kunt verwachten tijdens het festival , onder leiding van Jacqueline Bisset en Bertrand Tavernier :

– Een selectie van onafhankelijke Amerikaanse speelfilms die zullen strijden om de ” Prix du Public ” ( Publieksprijs ) en ” Prix des Blogueurs ” ( Bloggers Award ) . Dit jaar zal de wedstrijd een licht laten schijnen over de Afro-Amerikaanse cinema .

– Een selectie van meer dan 35 Franse en Amerikaanse korte films , waarvan sommige in filmscholen.

– Prestigieuze Franse en Amerikaanse filmpremières , de meeste van hen gepresenteerd door cast en crew.

– Een reeks Master Classes waarin leden van het publiek kunnen ontmoeten en er een interactie met onze eervolle gasten , Agnès Varda , Keanu Reeves , Whit Stillman en Mike Figgis zal zijn .

– Een selectie van grote gerestaureerde klassiekers van de Franse cinema.

– De TCM Cinema Essentials zal klassiekers van de Amerikaanse cinema die zijn hersteld voor de screening voorzien . Een van deze films wordt bekroond met de ” Prix des lycéens ” ( Award toegekend door een jury van studenten )

– De “Young Audience ” screenings zal beschikken filmpremières voor kinderen en verrassingen .

– Professional-vergaderingen met de Amerikaanse ‘in Progress’ en , een nieuwe toevoeging dit jaar , de ‘Parijse Coproductie Village’.

– Speciale avonden zoals een horrorfilm nacht op vrijdag de 13e en een karaoke-avond om de vrijlating van een onlangs gerestaureerde versie van ‘ Donkey Skin ” te vieren .

Al met al , zal meer dan zestig films worden getoond dan honderd screenings in alle theaters langs de Champs – Élysees Avenue : de Balzac , de Gaumont Champs – Élysees , de Lincoln , de MK2 Grand Palais , de Publicis Cinema en de UGC George V.

Entreeprijzen

Concession Pass (-26 yrs old): 35€
Premium Pass: 50€

De kaartjes zijn gedurende de hele week te koop bij de theaters waar het festival plaats vindt.

Reclame filmpje

Adres

Champs-Élysées Film Festival (France)
60 rue Pierre Charron
75008 Paris
Tel. +33 (0)1 47 20 12 42
Email : contact@cefilmfestival.com

Officiële site

http://www.champselyseesfilmfestival.com/